Fedon Ferdi Özbeğen'i mahkemede anlattı

Malvarlığını Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışlayan sanatçı Ferdi Özbeğen'in akli dengesi yerinde olmadığını iddia eden oğlu dava açmıştı. Açılan davanın bugünkü duruşmasında şarkıcı Fedon, Bodrum’dan gelerek ifade verdi.

Fedon Ferdi Özbeğen'i mahkemede anlattı
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre Özbeğen’in akli dengesinin yerinde olduğunu söyleyen Fedon, “Son güne kadar sahneye çıkıyordu. Hatta ticaret yapıyordu” dedi.

Tüm malvarlığını TEV’e bağışlayan sanatçı Ferdi Özbeğen’in manevi oğlu Hilmi Özbeğen vasiyetnamenin iptali için dava açmıştı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada şarkıcı Fedon tanık olarak dinlendi. 20 yıllık dostu Özbeğen’i anlatan Fedon, “Benim bildiğim mal varlığının bir kısmını vakıfa, bir kısmını ise evlatlığına bıraktığı yönünde idi” dedi.

Ölümünden son bir haftasına kadar Özbeğen ile birlikte olduğunu belirten Fedon, “Kendisi benim 20 yıllık dostumdur. 9 yıldır kanserle mücadele ediyordu. Ancak kendisinin akli melekeleri son gününe kadar yerindeydi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Vasiyetnamenin yapıldığı son gününe kadar da aklı yerindeydi. Hatta sahneye dahi çıkıyordu. Kendi işlerine devam ediyor ve ticari hayatına devam ediyordu. Herhangi bir anormalliği yoktu, sadece kanser hastasıydı ve tedavi görüyordu” diye konuştu.

HAYATINI ANLATAN YAZAR DA ''AKLI DENGESİ YERİNDEYDİ'' DEDİ

Özbeğen’in akli dengesi yerinde olmadığını iddia ederek vasiyetin iptali davası açan Hilmi Özbeğen’e karşı bir önceki duruşmada Özbeğen'in hayatını anlatan "Şöhret Dediğin" kitabının yazarı Ali Rıza Türker de, ünlü sanatçının ölmeden önce akıl sağlığının yerinde olduğunu söylemişti.

Daha önce tanık olarak dinlenen oyuncu Şebnem Bozoklu da Özbeğen'in akli dengesinin yerinde olduğunu söylemişti.

Mahkeme, duruşmayı erteledi.