Lucescu'dan Fenerbahçe itirafı

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'yle oynayacakları rövanş maçı öncesinde rakiplerinin hiçbir zaman şimdiki kadar güçlü olmadığını söyledi.

Fenerbahçe itirafı
CİHAN'da yer alan habere göre karşılaşmanın oynanacağı Lviv Arena'da düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Mircea Lucescu ve futbolcu Taras Stepanenko, açıklamalarda bulundu.

İlk söz alan futbolcu Stepanenko, turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Maça avantajlı çıkmak için İstanbul'da çok dikkatli bir futbol oynadıklarını dile getiren Ukraynalı futbolcu, "Bir şans yakaladık. Bu maçta turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu maç bizim için çok önemli. Takım olarak oynarsak her şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Takım olarak bunu başaracağız." şeklinde konuştu.

Kuralar öncesinde her iki takımla kimsenin eşleşmek istemediğini ve her iki ekibin de kendileriyle eşleşmek istemediğini kaydeden Mircea Lucescu, "Fenerbahçe, hiçbir zaman şimdiki kadar güçlü olmadı. Aynı şey bizim için de geçerli. Çok güçlü ve yetenekliyiz. İstanbul'daki gibi gösterişli bir maç olacak. Kalitemizle beraber maçı kazanıp tur atlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Lucescu, "Her takım için Şampiyonlar Ligi'nde oynamak hayaldir. Zor bir sezon geçirdik. Bütün maçlarımızı deplasmanda oynadık. Yine de burada olmayı başardık. Elimizden geleni yapıp Şampiyonlar Ligi'ne kalmaya çalışacağız." diye konuştu.

FRED KARARI

Lucescu, doping testi pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i oynatıp oynatmayacağıyla ilgili karar vermediğini dile getirdi.

Lucescu, maça konsantre olduklarını ve kimin oynayıp oynamayacağına antrenmanda karar vereceğini kaydetti. Rumen teknik adam, "Sadece maça konsantre olduk. Diğer konularla kurumlar ilgileniyor. Bu, beni şu an ilgilendirmiyor." açıklamasını yaptı.

Bu arada Ukrayna temsilcisi, maçın oynanacağı statta son antrenmanını yaptı. İlk 15 dakikası basına açık antrenmanda ısınma hareketleri ve pas çalışmasının ardından futbolcuların, daha sonra taktik çalışması yaptığı bildirildi. Öte yandan Fred de antrenmanda yer aldı.
Konular Spor Haberleri