Fenerbahçe'de dertler derya!

Fenerbahçe’de eksikler çoğalıyor. A. Alanya deplasmanına dört asından mahrum çıkacak sarı-lacivertlilerde Elif’in durumu da belirsiz. Tedavisi tamamlanan Frey ise forma bekliyor.

Fenerbahçe'de dertler derya!
Türkiye Gazetesi'nden M. Emin Uluç'un haberine göre bu sezon Kadıköy dışında çıktığı 14 maçtan sadece bir galibiyet alan Fenerbahçe, Alanya deplasmanına da önemli eksiklerle gidecek. Evinde topladığı 27 puanla iç sahada ligin en iyi beşinci takımı durumundaki Alanya’ya konuk olacak sarı-lacivertlilerde cezalı Mehmet Ekici, Hasan Ali Kaldırım ve Soldado’nun yanı sıra adalesinde yırtık tespit edilen Moses forma giyemeyecek. Gribal enfeksiyon sebebiyle özel program uygulanan Elif Elmas’ın duruma da net değil. Ancak teknik direktör Ersun Yanal, ilk 11’in gediklisi dört isimden mahrum olmasına rağmen takımına güveniyor. İkinci yarının flaş ekiplerinden Alanya’nın etkili iç saha performansından çekinmediklerini söyleyen Yanal “Önemli eksiklerimiz var ama sahaya 11 kişi çıkacağız” ifadesiyle oyuncularına duyduğu güveni dile getirdi.

Golcü sürpriz olacak...

Soldado, M. Ekici, Hasan Ali ve Moses için “Hepsi de birbirinden önemli isimler. Eksiklikleri mutlaka etki edecektir” vurgusunda bulunan Yanal “Bahane üretecek hâlimiz yok. Sahaya çıkan oyuncularımız formanın hakkını verecektir” sözleriyle takıma moral aşıladı. Buna rağmen Yanal golcü krizini nasıl aşacağına henüz karar verebilmiş değil. Slimani’yi silen Yanal’ın elinde Soldado’nun yokluğunda sadece sakatlıktan yeni çıkan Frey var. Ancak tecrübeli çalıştırıcı İsviçreliye sıcak bakmıyor. İdmanlarda 4-6-0 taktiği deneyen Yanal’ın, geçtiğimiz günlerde profesyonel sözleşme imzalayan U21’in 18 yaşındaki golcüsü Yusuf Mert Tunç’u kadroya alması bekleniyor.

Ve Alex formasına kavuştu!

Fenerbahçeli eski futbolcular Alex de Souza, Kemal Aslan, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Marco Aurelio, Fabio Luciano, Ali Güneş, Gürhan Gürsoy, Can Arat, Can Bartu Tesisleri’nde kulüp çalışanlarıyla birlikte maç yaptı. Çekişmeli olduğu kadar neşeli de geçen organizasyon için eski futbolcular kulübe teşekkür etti.

Yeni lider Elif Elmas

Ne Mehmet Ekici ne de Miha Zajc, Ersun Yanal’ın on numarası Elif Elmas. Sarı-lacivertlilerde 6 ve 8 numarada görev alan, zaman zaman da sol açıkta oynayan Elif Elmas, millî takımdaki on numara performansının ardından Ersun Yanal’ın da fikrini değiştirdi. Galatasaray derbisinde ofans bölgesinde oynayan genç Makedon kalan haftalarda aynı mevkide görev alacak.

İki üç hafta takımdan uzak

Kasığında kısmi yırtık olan Victor Moses takımdan iki üç hafta uzak kalacak. Şu ana kadar 12 maçta süre alan ve iki gol atıp iki de asist yapan Nijeryalı oyuncu Alanya ve Trabzonspor maçlarında takımdaki yerini alamayacak. Mayıs ayının başında oynanacak Kasımpaşa maçında ise durumu belirsiz.
Konular Spor Haberleri