Fenerbahçe'de Diego Ribas hareketi!..

Geçen yıl bekleneni veremeyen sambacı, Teknik Direktör Vitor Pereira ile farklı bir kimliğe büründü. Çift yönlü bir oyuna kavuşan Diego’nun yeni rolü de belirlendi.

Fenerbahçe'de Ribas hareketi!..
Skorer'den Celal Umut Eren'in haberine göre Fenerbahçe’nin geçen sezon Atletico Madrid’den transfer ettiği ve büyük umutlar beslediği Diego Ribas, beklentileri yeni yeni karşılamaya başladı.

Takıma 10 numara rolüyle gelen ve bu nedenle sistemin değişmesine neden olan Brezilyalı yıldız için, bu sezon farklı bir yol izlendi.

Büyük değişim

Geçen yıl kısa bir süre Ersun Yanal, sezon boyunca da İsmail Kartal’ın tam anlamıyla kullanamadığı ve takımın sistemini olumsuz etkileyen Diego’ya doğru çözümü Vitor Pereira buldu.

Portekizli çalıştırıcı, 4-4-2 taktiğinde kanat olarak görevlendirdiği Diego’yu, 4-3-3’te ise ‘8 numara’ya çevirdi. 30 yaşındaki futbolcunun oyunun her iki yönünü de kullanmasını amaçlayan Pereira, antrenmanlarda da sık sık bu yönde uyarılar yapıyor.

Son Torku Konyaspor mücadelesinde özellikle 90 dakika sahada tutan ve son antrenman maçında da benzer rolü veren tecrübeli antrenör, takım içinde yeni bir transfere imza attı.

Atletico’da iz bıraktı

Bir dönem Atletico Madrid formasını da giyen Diego Ribas’ın başarıları halen unutulmadı. Brezilya’da yayın yapan ESPN’in araştırmasında, son 5 yılda tarihi başarılara imza atan Atletico’da 3 Diego’nun ismi öne çıkarıldı.

Diego Forlan ve Diego Costa’nın yanında Diego Ribas’ın da adı anıldı. Sarı-lacivertli futbolcunun iki farklı dönemde Atletico Madrid’de başarılı olduğu ve Barcelona’ya attığı golü özel olarak anımsatıldı.
Konular Spor Haberleri