Fenerbahçe'de yeni hedefler

Ekonomik manada sıkıntılı bir süreçten geçen sarı-lacivertlilerde Ali Koç ve ekibi geleceği inşa ediyor. Hedef, Fenerbahçe’yi kendine yeten ve kriz yaşamayan bir hâle getirmek.

Fenerbahçe'de yeni hedefler
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre göreve geldikleri günden beri Fenerbahçe’yi yaşadığı finansal krizden düze çıkarmak için yoğun bir mesai yapan Başkan Ali Koç ve kurmayları, tespit ettikleri hataları tek tek not alıyor. Öncelikli hedef, 4 Nisan’da start alacak “Fener Ol” kampanyasına bir daha mecbur kalmamak. 3 Temmuz kumpasında ağır darbe alan Fenerbahçe’nin son beş senede yapılan yanlış hamlelerin de etkisiyle batağa sürüklendiğini tespit eden Koç ve ekibi, oluşturacakları futbol kültürüyle, sarı-lacivertlilerin istikbalini garanti altına alma çabasında. Gelirleri maksimuma çıkarmak için farklı projeler üzerinde çalışan yönetim, harcamaları ise minimum da tutarak ekonomiyi güçlendirmeyi planlıyor. Bu doğrultuda atılacak en önemli adım ise transfer politikasında yapılacak köklü değişiklik.

Bonkörlükten cimriliğe

Fenerbahçe’yi dünya yıldızları transfer eden takımdan, dünyaya yıldız ihraç eden kulübe dönüştürmekte kararlı olan Ali Koç, altyapıya büyük önem verirken yapılacak takviyelere de sınırlama getirmiş durumda. Yaşlı ama pahalı yıldızlar yerine, maliyeti iki milyon avroyu aşmayacak 23-26 yaş aralığındaki isimlerle kadrosunu takviye edecek olan Fenerbahçe, aynı zamanda menajer ve futbolcu ödemelerine sınırlama getirecek. Artık menajerlerin parası peşin değil, futbolcu maaşı gibi verilecek. Oyuncu ücretlerinde de tavan rakam belirlenecek. Hiçbir oyuncu için, bu rakamın üzerine çıkılmayacak. En fazla beş yıllık süre içinde takımın omurgasını altyapı oyuncularının oluşturması sağlanacak. Dünya futboluna kazandırılacak isimlerle kulübün kasası bir daha boşalmamak üzere doldurulacak.

Volkan’ın tek derdi Fener...

Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Volkan Demirel, ne bu durumu ne de kendisine yöneltilen ağır eleştirileri umursuyor. Sarı-lacivertli forma altında 17 sezonunu yaşamakta olan kaptan tüm motivasyonunu işine vermiş durumda. Kadro dışı bırakıldığı süreci, haksız olduğuna inanmadığı hâlde önceliği Fenerbahçe olduğu için özür dileyerek sonlandıran Volkan, Ersun Yanal’ın güvenini boşa çıkarmamak için yoğun çaba harcıyor. İdmanlardaki hırsıyla dikkat çeken 37 yaşındaki eldiven, ekstra çalışmalarla formda kalmaya gayret ediyor. Volkan’ın tek çabası kendisi için de değil. Yaptığı konuşmalarla takım arkadaşlarını motive eden kaptan, başta veliahtı olarak gösterilen Berke olmak üzere gençlerle de yakından ilgileniyor. Volkan, kişisel gelişim kitapları hediye ettiği genç oyunculara Fenerbahçe’yi, camianın beklentilerini ve yapmaları gerekenleri anlatarak Ersun Yanal ve ekibine destek veriyor. Yönetimin, sezon sonunda kaptana, teknik kadroda görev alması yönünde bir teklif yapması bekleniyor.

Neustädter Başakşehir’e

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Roman Neustädter’in İstanbul’dan ayrılmaya niyeti yok. Rus ve Alman takımlarından çok sayıda teklif almasına rağmen 31 yaşındaki stoper tercihini Türkiye’den yana kullandı. Başakşehir’le anlaşan Neustädter yeni sezonda da Süper Lig’de boy gösterecek.

Sıra bana da gelecek

Genç eldiven Berke Özer, kaleye geçeceği gün için sabırsızlanıyor. Volkan Demirel ve Harun Tekin’le  çalışmanın kendisine çok şey kattığını belirten genç eldiven “Hayalim Fenerbahçe kalesini uzun yıllar korumak. Bunun için çalışıyorum ve sıramı bekliyorum. O gün geldiğinde her anlamda hazır olarak görev alacağım” diyerek kendine güvendiğini ifade etti.

Şimdi başlıyorum

Chelsea’de futboldan uzak geçirdiği günlerin sıkıntısını Fenerbahçe’de yaşayan Victor Moses’dan iddialı açıklamalar. Millî arada eksiklerini giderdiğini söyleyen Nijeryalı yıldız “Artık kendimi çok daha güçlü hissediyorum. Oynadıkça daha da iyi olacağım. Kalan haftalarda takıma çok daha fazla katkı sağlayacağıma inanıyorum” dedi.

Büyükelçi’nin Fener aşkı!..

Birleşik Krallık’ın Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott’tan çılgın bir paylaşım geldi. Büyükelçi, sosyal medya hesabından “Ankara’daki kültür mirası yetkilileri duymasın ama tuttuğum futbol takımının şerefine evimi boyattım” mesajını paylaştı. Fotoğraf 15 binin üzerinde beğeni aldı. Büyükelçi öğleden sonra “Bugün 1 Nisan. Mümkün olsa gerçekten rezidansımı böyle boyatırım ama Londra müsaade etmez” açıklamasıyla bunun bir şaka olduğunu açıkladı.
Konular Spor Haberleri