Fenerbahçe'nin emektarları

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan sarı-lacivertliler, bu sezon 42 maçta 50 gol kaydederken kıdemli isimler 28, çaylaklar ise 22 defa ağları havalandırabildi.

Fenerbahçe'nin emektarları
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre sezon başında 11, devre arasında beş takviye yaparak tarihinin en hareketli transfer dönemlerinden birini geride bırakan Fenerbahçe’de eski oyuncular, skora yenilerden daha fazla katkı sağladı. Sarı-lacivertlilerin bu sezon kadrosuna dahil ettiği ikisi kaleci 16 oyuncudan dokuzu skor üretirken yeniler toplam 22 gol atıp altı asist yaptı. Daha önceki dönemlerden kadroda yer alan oyunculardan ise 11’i skora katkı sağlarken 24 gol kaydedip, 26 asist gerçekleştirdi. Sezon başında takımdan ayrılan Giuliano ve Josef’in de eklenmesi hâlinde bu rakam 28 gol, 27 asisti buldu. Soldado bey gol, beş asistle takımın en skorer ismi olurken, Valbuena da yedi asistle bu kulvarda lider pozisyonda yer aldı.

Tolgay etkisiz

Yeni transferlerden kaleciler Harun ile Berke’yi bir yana koyarsak, kiralık gönderilen Barış ve Reyes, sadece 14 dakika süre alan Ferdi, hiç oynayamayan Tolga skor katkısı sağlayamadı. Devre arasında kadroya dahil olan Moses iki gol, iki asistle bu grubun en başarılısı oldu. Ara transferlerden Sadık, Serdar ve Zajc da birer defa gol sevinci yaşarken sadece Tolgay golsüz ve asistsiz kaldı. Sol bek Hasan Ali üç gol, beş asistle dikkat çekerken, takımın beyni olması beklenen ancak kariyerini artık halı sahada sürdüren Benzia ise forma giydiği 22 maçta sadece birasist yaparak hayal kırıklığını yaşatanların başını çekti. Eskilerden ise Alper bir gol, bir asistte kalarak altı senelik Fenerbahçe kariyerinin en kötü performansına imza attı.

Yeni Deivid’ler arıyor

Fenerbahçe’nin unutulmaz sambacılarından Deivid de Souza, UOL Esporte’ye konuştu. Sarı-lacivertlilerle iletişimi hiç kesmediğini belirten Deivid, son olarak Sao Paulo’da yöneticilerle bir görüşme yaptıklarını itiraf ederken “Bir plan belirledik. Şimdi onlar için Brezilya’da oyuncu arıyorum” dedi.

Serdar göze girdi

Fenerbahçe’nin devre arası transferlerinden Sadık yerini Serdar Aziz’e kaptırdı. İkinci yarının ilk üç maçında kesintisiz oynayan Sadık, Serdar’ın form tutmaya başlamasıyla kulübeye çakıldı. Skrtel-Serdar uyumundan memnun kalan Ersun Yanal’ın sakatlık ya da ceza olmaması hâlinde bu ikiliyi bozmayacağı öğrenildi.

Berke parlıyor

Alanya maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’nin dünkü idmanına genç kaleci Berke Özer damga vurgu. Bu sezon A Takım’la sadece bir maça çıkan ve 90 dakikayı gol yemeden tamamlayan 18 yaşındaki eldiven, performansları tartışılan Volkan Demirel ile Harun Tekin’e nazire yapan kurtarışlarıyla alkış aldı. Atletico Madrid’in bizzat Ali Koç’tan istediği Berke için çok sayıda Avrupa ekibi U21 maçlarına scoutlarını gönderiyor.

Fenerbahçe'nin emektarları
Konular Spor Haberleri