FETÖ dershanelerle kara para aklamış!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün finans ve insan kaynağının ana omurgasını oluşturan eğitim yapılanması ile hem milyonlarca öğrenci parasıyla zehirlendi hem de örgüt kara para aklamasını eğitim kurumları üzerinden yaptı.

FETÖ dershanelerle kara para aklamış!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Dershaneleri kapatacağız dediğimizde altına ateş verilmiş gibi zıpladılar. FETÖ sadece dershaneler ile 1 milyar TL gelir elde etti" diyerek dikkat çektiği örgüt yapılanmasında eğitim alanı adeta bir kara para aklama merkezine dönüştürülmüş.

Kara para aklama merkezi

FETÖ finans ve insan kaynağı olarak eğitim kurumlarını merkez seçti. Türkiye'deki dini tandanslı özel eğitim merkezinin yokluğunu fırsat bilen FETÖ, kreş, ilkokul, ortaokul, lise, dershane, üniversite, yayınevi, kurs ve yurtlara kadar her türlü özel eğitim alanında hizmet vermeye başladı.

Böylelikle işadamlarından alınan "himmet" ve farklı şekillerde elde edilmiş kara paranın okul yapımı, öğrenci bursu gibi isimler altında aklanması sağlandı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, "Dershaneleri kapatma kararı FETÖ'nün can damarını kesmek anlamına geldi. Çünkü ayakta tutan omurga buradan geçiyor. Kapatma işlemi başlayınca örgüt gerçek yüzünü ortaya çıkardı" dedi.

Darbe girişimi sonrasında KHK kapsamında kapatılan 15 üniversite ve bine yakın okulda toplam 200 binden fazla öğrenci eğitim görüyordu. Sadece dershanelerden 1 milyar TL gelir elde eden FETÖ'nün, okullardan da en az 1 milyar TL geliri olduğu tahmin ediliyor. FETÖ en az dershaneler kadar sınavlara hazırlık kitaplarından da önemli bir kazanç sağlıyordu.