FETÖ iftirasının Alman ortağı!

Diyanet’e bağlı din görevlilerinin casusluk yaptığı yönündeki FETÖ ihanetine Almanya da katıldı. Hollanda'dan sonra Hamburg’da bir Türk görevli aynı iftirayla tutuklandı.

FETÖ iftirasının Alman ortağı!
Akşam'da yer alan habere göre son dönemlerde AB’ye bağlı birçok ülkede Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı din görevlilerinin MİT adına casusluk yaptıkları iftirasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılıyor. Geçtiğimiz gün Hollanda’da meydana gelen olay bu kez de Almanya’nın Hamburg kentinde tekrarlandı. 31 yaşındaki Türk vatandaşının Almanya’da yaşayan Kürtlere ait adres bilgileri, kimlerle irtibatta oldukları, siyasi faaliyetleri ile Kürt dernekleri hakkında topladığı bilgileri Türk istihbaratına aktardığı iddia edildi.

Gözaltı işleminin perşembe günü gerçekleştiği belirtilirken, cuma günü mahkemeye çıkartılan şüphelinin tutuklandığı öğrenildi. Almanya’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından DİTİB imamlarının da FETÖ’cü teröristler hakkında topladıkları bilgileri istihbarat birimlerine aktardıkları yönünde iddialar gündeme getirilmişti. 2014 yılında ise Muhammed Taha G. Ahmet Duran Y. ve Göksel G. adlı üç Türk, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları hakkında bilgi toplayıp casusluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

Öte yandan Hollanda'da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı imamlar, FETÖ'cüleri Darbe Komisyonu'na bildirdikleri için casuslukla suçlandı.