FETÖ’cü hain ‘Acımak yok’ diye bağırmış!

FETÖ’cü alçakların 34 vatandaşı şehit ettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında sanık ifadeleri kan dondurdu. Tutuklu er, Yarbay Turgay Ödemiş’in “Acımak yok” diye bağırarak ateş emri verdiğini söyledi.

FETÖ’cü hain ‘Acımak yok’ diye bağırmış!
Sabah'tan Fatih Ulaş'ın haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında ünlü reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte 34 vatandaşın şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında 6. duruşma yapıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi girişindeki duruşma binasında görülen 143 sanıklı davada sanıkların savunma ve sorgularına devam edildi. Tutuklu sanık Er Feyzullah Canlı, komutanının bir kadını omzundan vurduğunda tatbikat olmadığını anladığını söyledi. Unimog aracın altına yatıp sabaha kadar orada beklediğini belirten Canlı şöyle devam etti:

'ADAM VURDUM, TESLİM OLMAM'

"Bizim üzerimizden de mermiler geçmeye başladı. Tanklardan ateş edilerek, bize açılan ateşe karşılık verildi. Yerden silah alıp ateş edenler oldu, ben ateş etmedim. Sabah teslim olurken Mahir uzmanın 'Sabaha kadar adam vurdum teslim olmam' dediğini ben de duydum. Ahmet Taştan'ın ölüm tehdidiyle 3-5 kez havaya ateş etmek zorunda kaldım. Ben çocuk yaştayken babam trafik kazasında öldü. Eğer birini öldürecek olsam babamı öldüren kişiyi vururdum, köprüdeki masum insanları değil. Unimorg'ların altına yatıp saklandım."

Tutuklu sanık Hamza Yıldız da Kuleli Askeri Lisesi'nden tatbikat diye köprüye götürüldüklerini, Yarbay Turgay Ödemiş'in kendilerini araçtan indirip, sıraya dizdiğini anlattı.

Sanık Yıldız'ın kimseye ateş etmediğini iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı Taner Akıncı, 20 Kasım'da mahkemeye gelen uzman raporunda hayatını kaybeden 2 kişiyle yaralanan 1 kişide, tüfeğinden çıkan mermi çekirdeklerinin tespit edildiğini söyledi. Yıldız ise, "Bir ara silahımı yere bırakıp arka taraftan mermi almaya gitmiştim. O sırada silahımı birisi alıp kullanmış olabilir mi bilmiyorum" dedi. Tutuklu sanık Er Hüseyin Kaya ise Yarbay Turgay Ödemiş'in yanlarına gelerek "Acımak yok" diye bağırarak ateş emri verdiğini ve bir kişinin ayağından vurulduğunu anlattı.

3'ER KEZ AĞIR MÜEBBET İSTEMİ

Darbe girişiminde Çengelköy Polis Merkezi'ni işgal ederken aralarında gazeteci Mustafa Cambaz'ın da bulunduğu 8 kişiyi şehit eden darbeciler hakkındaki iddianame de kabul edildi. İddianamede Kuleli Askeri Lisesi'nin komutanları eski albaylar Mürsel Çıkrıkçı ve Muammer Aygar'ın da aralarında bulunduğu 76'sı tutuklu 103 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.