FETÖ’cülere ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz’un Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu belirterek, “Darbeciler hukuk içerisinde yargılanacaklar ve ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacaklar” diye konuştu.

FETÖ’cülere ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet
Yeni Asır'dan Sebahattin Alp'in haberine göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu belirterek, sorumlularının hukuk içerisinde yargılanacaklarını ve ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacaklarını söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli'de Polisevi'nde sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Zeybekci, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un işgal girişimi, yıllardır kurgulanan bir oyunun son sahnesi olduğunu söyledi. Darbecilerin amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal etmek ve bölmek olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları söyledi:

"İki tane 'istan' projesi"

"Amaçları ülkeyi bölüp bu topraklardan iki tane 'istan' çıkarmaktı... Başının isimlerini siz koyun. İki tane 'istan' kurmak için birilerinin kurguladığı işgal girişimiydi. Bunların hesabı sorulacak. Asıl amaçları bu ülkeden birkaç tane daha devlet çıkarmaktı. Bundan 100 yıl önce çizdikleri Anadolu haritasında o çıkıntıları gerçekleştirmekti. Bu hesabı hukuk içinde soracağız. Adalet mekanizmasının dışına çıkmadan soracağız. Adaletimiz, hukukumuz, bu hainleri, elebaşlarını, içinde olanları, ülkeyi satmak isteyen, bölmek isteyenleri asla affetmeyecek. Hukuk içinde bunlara ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis şeklinde ceza verilecek."

"Anam, babam, çocuğum dahi olsa"

Devletin mekanizmalarının bağımsız şekilde görevlerini yaptığını, Denizli'deki operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklananlardan tanıdıkları olduğunu ifade eden Zeybekci, "Bunların içinde hemen hemen birçoğunu da tanıyorsunuzdur, buradakiler de tanıyor, ben de tanıyorum. Zamanında hizmet etmiş, Denizlimizin bazı yerlerinde sanayici, işadamı, öğretmen, öğretim görevlisi gibi görevlerde bulunan insanlardır. Suçlularsa cezalarını çekecekler. Anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa, suçluysa gidecek, bu millete hesaplarını verecek, cezasını çekecek. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"BAZI ŞEYLERİ SÖYLEYEMİYORUZ"

Bakan Zeybekci, bazı şeyleri bilmesine rağmen konuşamadığını da ifade ederek, "Bu ihanete terör saldırısı demek bile yanlış. O kadar basit değil. Bu hikaye başka, bu hikayenin arkasında korkunç bir örgü var. Farklı şeyler var. Yani hepimizin bildiği bazen böyle burada oturduğunuz zaman, Ekonomi Bakanı olarak durduğunuz zaman bazı şeyleri böyle pat diye söyleyemiyorsunuz. Ama kimsenin olmadığı yerde yüzlerine çatır çatır söylüyoruz yeri geldiği zaman. Söylenmesi gerektiği yerlerde bu milletin evlatları da çatır çatır söylüyor" ifadesini kullandı.