FETÖ’den "Parti kur" talimatı!

Konya’daki FETÖ soruşturmasında eski vekil İdris Bal’ın danışmanı itirafçı oldu. Bal'ın örgütten iki kişiyle bir restoranda buluştuğunu anlatan itirafçı, “Bu iki kişi, Bal’a parti kurması gerektiğini, parti kurduğu takdirde barajı geçebileceği konusunda telkinlerde bulundu” dedi.

FETÖ’den "Parti kur" talimatı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Konya'daki FETÖ soruşturmasında örgütün mahrem abilerine yönelik operasyonda şüpheli olarak ifadesine başvurulan itirafçı, bir dönem danışmanlığını yaptığı eski milletvekili İdris Bal'ın AK Parti'den istifa ve parti kurma sürecini anlattı.

İtirafçı, danışman olduktan sonra Kütahya milletvekili Bal adına her kesimden insanlarla irtibat kurduğunu, birçok insanla tanıştığını, telefon görüşmeleri yaptığını aktardı. İtirafçı, “AK Parti ile örgüt arasında yaşanan dershanelerin kapatılması sürecinde Bal, partisinden istifa etti. İstifa ettikten kısa süre sonra 17-25 Aralık süreci yaşandı. Bal, AK Parti'ye karşı siyasi bir çekişme içerisine girdi” dedi.

ÇEVRE ÇABASI

“İstifa sonrası Bal, yeni bir çevre edinme konusunda çok çaba sarf ediyordu. 17-25 Aralık sürecinden sonra gelişmelere bakıldığında anladım ki tüm gayretleri yeni bir parti kurmak içinmiş” diyen itirafçı, şu iddialarda bulundu: “Örgütün en önemli kurumlarından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının başkanı Mustafa Yeşil ile 3 veya 4 kez görüşmüştür. Yine bu dönemde bir kez Amerika'ya gitti. Seyahatinde tahminime göre Fetullah Gülen ile görüşmüştür.” İtirafçı, İdris Bal'ın Hakan Şükür'le görüştüğünü de söyledi. İtirafçı, şu iddialarda bulundu:

BARAJI AŞARSIN

“Kütahya'nın örgüt yapılanmasında yüksek konumda olduğunu düşündüğüm kişiyle görüştü. Bu kişi istifa ettiği takdirde kararını Kütahya'da bir miting yaparak açıklamasını tavsiye etti. Bal da o tarihlerde Kütahya'da yaptığı mitingle istifasını açıkladı."

“Bu istifayla örgüt, AK Parti'ye karşı Bal'ın yanında oldukları imajını vermeye çalıştı. Bal, örgütte önemli konumlarda olan iki kişiyle Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir restoranda buluştu. Bu iki kişi, Bal'a parti kurması gerektiğini, parti kurduğu takdirde barajı geçebileceği konusunda telkinlerde bulundu hatta bu kişilerden birinin güvenlik uzmanı olarak özellikle Samanyolu ve bazı kanallarda programlara çıktığını gördüm.”