FETÖ’nün montaj üssü Radyo Devran

Önemli siyasetçi ve bürokratlara ait ses kayıtları ve kayıtlar üzerindeki montajların Erbil’deki Devran radyosu binasında yapıldığı, bu kayıtların montajını ise ABD’den gelen ses mühendislerinin yaptığı öne sürüldü

FETÖ’nün montaj üssü
Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre FETÖ Çatı iddianamesine giren Gizli Tanık ‘Osman Bey’in FETÖ’nün Irak’taki faaliyetlerine yönelik ifadesi Çatı İddianame’de yer aldı.

Gizli tanığın, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na 5 Kasım 2015 günü verdiği ifadesinde kendisinin Irak vatandaşı olduğunu, 2006 yılında Cihan haber Ajansı’ndan Çetin Erçetin isimli şahsın kendisine ulaşarak iş teklif ettiğini ve Erbil’de bulunan Feza eğitim kurumları adlı şirkette çalışmaya başladığını öne sürdü. Gizli tanık ifadesinde Talip Büyük isimli kişinin 2007’de Türkiye’den görevlendirildiğini, kendisinin de özel kalem müdürlüğünü yapmaya başladığını, Talip Büyük tarafından Türkiye’deki Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer, Metro Turizm isimli firmanın sahibi Galip Öztürk gibi kişilerin özel yaşamı da dahil olmak üzere fişlendiğini iddia etti.

Himmet parası Erbil’e

Savcılık ifadesinde Türkiye’deki önemli siyasetçi ve bürokratlara ait ses kayıtlarının ve bu kayıtlar üzerindeki montajların Erbil’de bulunan Devran Radyosu binasında yapıldığını, bu montajlama işlemleri için ABD’den ses mühendislerinin Almanya üzerinden Erbil’e geldikleri ve montajlanan ses kayıtlarının Irak’ta oluşturulan sahte sosyal medya hesapları üzerinden servis edildiği ileri sürüldü. Gizli tanık ifadesinde Irak’taki Facebook’ta ‘Keşeycomputer’ isimli bir hesap olduğunu, bu hesap üzerinden PKK üst düzey sorumluları ile FETÖ üst düzey sorumlularının anlaşması neticesinde Türkiye aleyhine aşırı yayın yapıldığını ve ses kayıtlarının da bu hesap üzerinden yayınlandığını iddia etti. Dubai’de FETÖ üst düzey yöneticilerinin yapmış oldukları toplantı sonrasında bütün Ortadoğu’nun Talip Büyük isimli şahsa teslim edildiği, bu kişinin örgütün Ortadoğu bölge sorumlusu olduğu, halen de görevine devam ettiği iddia edildi. FETÖ adına ülkede himmet adı altında toplanan yüklü paranın İstanbul Kapalıçarşı’da bulunan döviz büroları ve kuyumcular vasıtası ile Erbil’e aktarıldığı ifade edildi. 

Yıllık 35 milyon dolar

Gizli tanık Osman Bey, örgütün Irak’taki eğitim faaliyetlerini Fezalar Eğitim Kurumu’na bağlı okullar tarafından yürüttüğünü, Irak genelinde ana okuldan üniversiteye kadar 34 FETÖ okulu olduğunu söyleyen gizli tanık, bu okullarda yaklaşık 10 bin civarında öğrencinin okutulduğunu, örgütün bu okullardan yıllık öğrenci bazında 35 milyon dolar civarında kazanç sağladığını öne sürdü.