FETÖ’ye direndi PKK’lılar öldürdü

Şırnak Cizre'de 11 Ağustos'ta PKK tarafından evinin önünde başına sıkılan 3 kurşunla öldürülen eski Kale Mahallesi muhtarı Mehmet Zeki Macartay'ın, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülere karşı verdiği mücadelenin görüntüleri ortaya çıktı.

FETÖ’ye direndi PKK’lılar öldürdü
BAYRAĞINA SAHİP ÇIKTI

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre
 Mehmet Zeki Macartay, 15 Temmuz gecesi çekilen görüntülerde; etrafına topladığı kalabalığa Cizre halkının bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkması ve bu hainlerle bir olup kargaşaya izin verilmemesi gerektiğini anlatırken görülüyor. Macartay, "Bizler burada askerimize polisimize karşı olmaya değil onların içine sızmış hainlere, ülkemizin refahını istemeyenlere karşı sokağa çıktık. Cizreliler bu oyunlara gelmez. 55 bin Cizreli ile birlikte ben de, yani ölümle tehdit edilen muhtar Zeki de burada ve birlik beraberlik içerisindelerdir" diyor.

TEHDİTLER ARTTI

Şehit Muhtar Macartay'ın oğlu Ömer Macartay (24) da "Babam 15 Temmuz gecesi bayrağı eline aldığı için, o gün darbeye karşı milleti birleştirdiği için öldürüldü" dedi ve şunları anlattı: "Bu videoyu 15 Temmuz günü arkadaşım çekmişti. Babam her zaman olduğu gibi vatanına milletine sahip çıkmak için o gece hemen sokaklara çıktı. Darbeci hainlere karşı insanları birleştirdi. Babam terör örgütü PKK tarafından sürekli olarak tehdit ediliyordu. Bu tehditlere karşı çok mücadele etti, Meclis'e kadar gitmişti. Son olarak 15 Temmuz gecesi verdiği mücadeleden sonra tehditler iyice artmaya başlamıştı. Babamı devlete bağlılığı yüzünden, eline bayrağını aldı diye öldürdüler."