Fidye cinayetinde kahreden gerçekler!..

5 milyon Euro fidye isteyen çete tarafından öldürülen işadamı Mehmet Turgut’un, çeteye yardım eden özel şoförlerinden Fatih Ç.’yi evlendirdiği ve tüm masraflarını üstlendiği ortaya çıktı. İşadamının kız istemeye bile giderek Fatih Ç. için “Ben ona kefilim” dediği öğrenildi.

Fidye cinayetinde kahreden gerçekler!..
Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Bakır Kralı Cüneyt Ali Turgut’un babası ve Dost Saat’in kurucusu işadamı Mehmet Turgut’un fidye için kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili 17 kişinin sorgusu sürüyor. Çeteye yardım ettiği belirlenen ailenin özel şoförüyle ilgili ortaya çıkan gerçekler, “Koynunda yılan beslemiş” dedirtiyor.

İşadamı Mehmet Turgut’un, çeteye köstebeklik yaparak her türlü bilgiyi aktaran oğlunun özel şoförü Fatih Ç.’yi evlendirdiği anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre, ailenin 12 yıllık şoförü olan Fatih Ç.’nin evlenmek istemesi üzerine işadamı Turgut, bizzat kız istemeye gitmiş. Bununla yetinmeyip “Ben ona kefilim” demiş. Fatih Ç.’nin düğün masraflarını karşılayan işadamı, evinin harcamaları için de yardım etmiş. Sürdürülen soruşturmada çetenin bir numaralı köstebeği çıkan Fatih Ç.’nin, ailenin polise gidip gelişiyle ilgili bilgileri çeteye verdiği anlaşıldı.

ŞOFÖRLERDEN ŞÜPHELENMEMİŞLER

İşadamının kayıp olduğu dönemde polisin arama yaparken aileye, “Mehmet Bey’in kaçırılmasında ailenizin içinde tanıdık birileri bulunduğunu düşünüyoruz. Şüphelendiğiniz kimse var mı?” diye sorduğu öğrenildi. Ailenin şüphelendiği birilerinin olmadığını söylediği, şoförlerin çeteye yardım ettiğinin ortaya çıkmasının ardından çok şaşırdıkları ve “Babamız onlara çok iyilik yaptı. Öyle bir şeyi nasıl yaptılar?” diye tepki gösterdikleri kaydedildi.

FİDYEYİ 6 MİLYON EURO’YA ÇIKARMIŞLAR

Cinayetle ilgili diğer ayrıntılara göre; ailenin şoförleriyle irtibatlı olan çetenin lideri Rizgin B. ve adamlarının Van’a kaçmasından sonra polis operasyon düzenledi. İşadamının sağ olabileceği düşünülerek fiziki takip yapıldı. Çete, ailenin polise gittiğini öğrenince “Akıllı olun. Polise çok gittiniz. Fidyeyi 5 milyondan 6 milyon Euro’ya çıkardık” dedi. Çete, ailenin “Babamızın sesini duymak istiyoruz” sözüne ise “Ne diyorsak o” diyerek tehditle yanıt verdi. Rizgin B.’nin yakalanması sırasında da apartmandan yaklaşık 5 bin adet uyuşturucu hapın dışarıya atıldığı öğrenildi.

Adlı Tıp Kurumu’nun ön inceleme raporunda, işadamının bıçakla veya silahla öldürülmediği belirtildi.

Ceset çürüdüğü için işadamının nasıl öldürüldüğü yönünde bir ayrıntı da bulunamadı. Kesin ölüm nedeni daha sonra belli olacak.