'Fidye' cinayetinde şoför parmağı!..

'Bakırcılar Kralı' olarak bilinen işadamı Cüneyt Ali Turgut'un babasının fidye için kaçırılması olayını Turgut ailesinin iki şoförünün organize ettiği ortaya çıktı

'Fidye' cinayetinde şoför parmağı!..
Sabah'tan Emir Somer ve Deniz Derin'in haberine göre Bakırcılar Kralı olarak bilinen işadamı Cüneyt Ali Turgut'un 5 milyon euro (yaklaşık 15 milyon lira) fidye için kaçırılan babası Mehmet Turgut'un (62) öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Ailenin iki şoförü Fatih Ç. ve Serkan D.'nin işadamını kaçıran fidyecilerle işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Şoförler olayı organize etmekle suçlanıyor. Gözaltındaki 16 şüpheliden Rizgın B., Çayan H. ve Emre E.'nin ise kaçırma olayında elebaşı olduğu tespit edildi.

KAÇIRILDIKTAN 2 GÜN SONRA...

Geçen 26 Haziran'dan bu yana haber alınamayan Turgut'un cenazesi, Pendik Ballıca'daki ormanlık alanda önceki gün gömülü halde bulunmuştu. Cesede Adli Tıp'ta otopsi yapıldı. Ön incelemede işadamının kaçırıldıktan iki-üç gün sonra öldürülmüş olabileceği belirlendi. Adli Tıp'tan dün cenazeyi alan işadamının ağabeyi Musa Turgut kaçırıldığı gün kardeşi ile birlikte Süleymaniye Camisi'nde cuma namazı kıldıklarını anlattı. Mehmet Turgut'un cenazesi, Florya Yeni Camisi'nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Küçükçekmece Kanarya Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ÇOK SEVDİĞİM DOSTUMDU"

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mehmet Turgut'un çok sevdikleri ve görüştükleri bir dostları ve başarılı bir iş adamı olduğunu söyledi. Topbaş, "Herkes tarafından sevilen ve herkesi seven farklı yapısı olan bir kişiydi. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi. İddialara göre; biri 12 yıldır çalışan iki şoför fidyeci arkadaşlarına bilgi verdi, yardım etti. İkisi de olaydan sonra izne çıkmadı. İşadamını arar gibi davrandı. Aileyle birlikte emniyete başvurdu. Ardından da bu gelişmeyi fidyecilere telefonla bildirdi. Polis, bu arama sayesinde cinayeti çözdü. Şüpheliler arasında, uyuşturucu sabıkalıları da bulunuyor.

Şüpheliler, Asayiş Şube'de "Turgut'u aracına sokarak kaçırdık. Sonra elleri ile ayaklarını koli bandı ile bağladık. Ağzını bantladık ve aracın arka koltuğuna oturttuk. Turgut, burnunun da bant ile kapanması sonucu öldü" ve "Korktu ve kalp krizi geçirdi. Heyecandan öldü" şeklinde çelişkili ifade verdi. Polise göre; şüpheliler Turgut'u gömdükten sonra ailesini arayarak fidye istedi. Kesin ölüm nedeni, Adli Tıp'tan gelecek raporla netleşecek.