Fidye cinayetinde şok eden gelişme!..

Ölü bulunan 'Bakır Kralı' Cüneyt Ali Turgut'un babasını kaçıran çete üyelerinin, silikon maske taktığı ve kaçırdıktan sonra da 3 kez araç değiştirdikleri ortaya çıktı.

Fidye cinayetinde şok eden gelişme!..
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre "Bakır Kralı" olarak tanınan işadamı Cüneyt Ali Turgut'un 5 milyon euro fidye için kaçırılan ve 20 gün sonra cesedi bulunan babası Mehmet Turgut'u (66) kaçıran çete üyeleri ile ilgili önemli bir detay daha ortaya çıktı. Tanınmamak ve polise yakalanmamak için silikon gibi maddeler kullanılarak özel maskeler hazırlatan zanlıların, kaçırdıkları işadamını Pendik'teki villaya götürene kadar da maskeleri yüzlerinden çıkarmadığı belirlendi. Zanlılar ayrıca, Zeytinburnu'ndan eter koklatarak bayılttıkları Mehmet Turgut'u önce kendi aracıyla Ümraniye'ye götürdü. Burada araç bir otoparka çekildi ve başka bir araca geçildi.

11 ŞÜPHELİ ADLİYEYE...

Villaya doğru gidilirken yolda iki kez daha plaka değiştirildi. Ancak, tüm bu önlemlere rağmen polis, zanlıları açık kimliklerini saptayıp yakaladı. Zanlıların üzerinde profesyonel yapım 4 silikon maske de ele geçirildi. Çete üyelerinin, Bakır Kralı Cüneyt Ali Turgut'u ikinci kez Iğdır'dan arayıp fidye miktarını 6 milyon euroya çıkardığı belirlendi. Çete lideri Rizgın B.'nin ise bir üniversitede mimarlık okuduğu ortaya çıktı. Rizgın B.'nin İstanbul'da hukuk okuyan kız arkadaşı da kaçırılma olayını bilmesine rağmen emniyete bilgi vermediği için gözaltına alındı.

Turgut ailesinin şoförleri Fatih Ç. ve Serkan D.'nin de aralarında bulunduğu 16 zanlıdan 5'i, ifadelerine başvurulduktan sonra serbest kaldı. Olaya karıştıkları tespit edilen ve Hollywood filmlerini aratmayan yöntemler kullanan 11 zanlı ise adliyeye sevk edildi.