Figen Yüksekdağ'dan '29 Ekim' yorumları

Van’da seçim çalışması yürüten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda merkez Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Figen Yüksekdağ'dan '29 Ekim' yorumları
Milliyet'te yer alan habere göre Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına değinerek, Cumhuriyetin kurucuları arasında Kürtlerin de bulunduğunu söyledi.

“92 yıldan bu yana bizler yaşadığımız toprakların, yurdun sahibi sayılmıyoruz. Eşit yurttaşlar olarak görülmüyoruz” diyen Yüksekdağ, “Kürtler bu Cumhuriyetin en temel kurucu unsurudur. Geriye dönüp Kurtuluş Savaşı muhasebesi yapmak istemiyorum. Ama Kurtuluş Savaşı düzenlemesi yapanlar bilmiyorlar mı ki Kürtler de bu memleketin kuruluşuna kanıyla tarihsel bir imza attı.

Çanakkale, Antep, Urfa’da bu topraklar, bu yurt için cumhuriyet daha ilan edilmeden önce en başta Kürt halkına güvenmiş ve ona sırtını dayamıştı. O zaman bu memleketin geleceğini belirlemek üzere mücadeleye girişenler en fazla Kürtlere güvenebileceklerini biliyorlardı. Bu nedenle kurtuluş bu topraklardan doğmuştur.”
ifadesini kullandı.