Filarmoni orkestrasından Zeki Müren şarkıları

Tenor Murat Karahan, Limak Filarmoni Orkestrası eşliğinde İzmir’de Zeki Müren şarkılarını söyledi. İzlemeye gelenler arasında gazeteci kardeşler Hıncal-Öcal Uluç da vardı.

Filarmoni orkestrasından Zeki Müren şarkıları
Yeni Asır'dan Ercan Akgün'ün haberine göre Limak Filarmoni Orkestrası, 'Sanat Güneşi Zeki Müren'in şarkılarını dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Ünlü tenor Murat Karahan, önceki akşam Limak Filarmoni Orkestrası eşliğinde İzmir'de Zeki Müren şarkılarını seslendirdi.

19 ESERİ SESLENDİRİLDİ

Şef Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleşen konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı. Aynı zamanda orkestranın kurucusu ve genel sanat yönetmeni olan Murat Karahan, Türkiye turnesinde olduklarını ve İzmir seyircisiyle buluşmaktan büyük sevinç duyduklarını ifade etti. Konser maratonuna ilk olarak 6 Aralık'ta Zeki Müren'in doğduğu tarihte ve doğduğu şehir olan Bursa'da başlayan Limak Filarmoni Orkestrası, ikinci durağı İzmir'de 1100 kişi tarafından karşılandı. Projenin aranjörlüğü Yusuf Yalçın tarafından yapılırken, gecede Zeki Müren'in en sevilen ve hala dillerden düşmeyen 19 eseri seslendirildi.

YENİ SAZLAR EKLENDİ

Konseri izlemeye gelenler arasında Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç ve kardeşi gazeteci Öcal Uluç da vardı. 'Sanat Güneşi Zeki Müren'in seslendirdiği çok sayıdaki şarkı arasından filarmoni orkestrasına uyarlanabilecek makamdaki eserleri seçtiklerini belirten tenor Karahan, orkestraya da Türk sazlarından kanun, klarnet ve yaylı tamburu eklediklerini açıkladı.
Konular Müzik