Filme ayakçı olarak girdim, oyuncu oldum!

Cine5 ekranlarının sevilen programı “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye sevilen komedyen oyuncu Önder Açıkbaş konuk oldu. Önder Açıkbaş hayatının bilinmeyenlerini samimiyetle anlattı.

Filme ayakçı olarak girdim, oyuncu oldum!
Annemin benim üstümde büyük bir etkisi var”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ailesinden bahseden Önder Açıkbaş için annesinin düşünceleri çok önemli. “Babam şaka yapar gülmekten halıyı kemirirsin. Eğlenceli bir adamdır.Çok aşığım anneme. Bir kadınla hayatımı idame ettirme konusunda etkili olabilir. Anneme söylediğimde yok önder ben öyle bir kadınmıyım der ama anneme kız arkadaşımla sana geliyoruz desem iki gün gelmeyin dese istemediğini anlarım. Annemin benim üstümde öyle bir gücü var. Kullanmak isterse kullanır. Annem baskın bir karakter, çok emek verdi bizi büyütmek için. Gelinlerle arası çok iyi torunları çok seviyor.” diyerek anlattı.

“Evlenince hemen çocuk yapmak istiyorum”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de evlilikle ilgili düşüncelerini de paylaşan Önder Açıkbaş “Benim evlenmekle ilgili sorunum yok benim boşanamamak gibi bir sorunum olacak büyük ihtimalle, hele çocuk olursa. Adımlarımı emin atıyorum. Korkuyorum ürküyorum. Evlilik müessesi uzun vadede yaşanılması gereken bir müessese. Demek ki bu güne kadar karşıma çıkmadı. Son kız arkadaşım karşılıyordu bunu ama onunla da çok komik bir nedenle ayrıldık. Ben ailesine teslim bir adamım. Son kız arkadaşım bana mıymıntı demişti. Arkadaşlarımla konuşuyoruz, bize göre kadınlar kıymet bilmiyor. Kadınlara göre de ben ipe sapa gelmez davranışlar yapan adamım. Tarih boyunca baktığımızda kadın ve erkek iyi anlaşamıyor. Bir de boşanma meselesine baktıkça, düşünsene evleneceğim. Karımla yaşlanmayı çok isterim. Şöyle bir hayalim var bahçeli müstakil bir ev, evlenmişim çocuklarımın ve karımın sesi geliyor. Ben o seslerle uyanacağım. Evlendiğimde hemen çocuk yapmak istiyorum.” dedi.

“Özcan Deniz harika bir adam”     
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de sanat dünyasındaki dostlarından da bahseden Önder Açıkbaş Özcan Deniz ile ilgili “Hala çocukluk arkadaşlarımla ya da sektörde inandığım arkadaşlarla görüşüyorum. Benim için Özcan Deniz harika bir adamdır. Özcan abi filmin montajından galasına kadar desteğini esirgemedi. Böyle adamlar az. Arkadaş eşrafı açısından fazla genişlemiyorum mutluyum.” dedi.

“Filme ayakçı olarak girdim, oyuncu oldum”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ilk uluslararası film deneyiminden de bahseden Önder Açıkbaş “İbrahim Bey ve Kur’an’ın Çiçekleri Ömer Şerif’in son filmiydi. Bu filme seçilme hikayem çok acayipti. Tümay Özokur’la çalışıyordum, bir Fransız filmi var git onun görüşmesine dedi. Gittim 1-2 ay kimse aramadı. Bir gün arkadaşlarımın evinde oturuyorum. Burhan diye prodüksiyona bakan arkadaşım “Ben kaçıyorum yarın Fransızlar bir film çekecek ona başlıyorum dedi. Ben de o filmin görüşmesine gitmiştim seçmediler mi beni dedim.  O da seçmişler Türk oyuncuyu deyince arkadaşımdan bana kamera arkasında bir iş ayarlamasını rica ettim.Runner ayak işlerine bakan adam olarak beni işe aldılar. Yönetmenle tanıştırdılar. Şirkete geldim, telefonum çaldı. İçeri ki odadan çocuğun sesi geliyor. “Ömer Şerif’in başrolde oynadığı film için görüşmeye bekliyoruz, son dörde kaldınız” dedi.

Ayakçı olarak girdiğim şirketten oyuncu olarak çağırıyorlar. Ertesi sabah görüşmeye geldim yönetmen François ile karşılaştık şaşırdı. Beni ayakçı olarak tanıştırmışlardı. İsmimi Kerim biliyordu. Çünkü bu iş için gelecek arkadaş gelmeyince Kerim’in yerine ben işe başlamıştım. Ben oyuncu görüşmesine gelmiştim seçmediniz. Adım Önder Kerim Açıkbaş dedim. Son ikiye kaldım.  Sonra “motosiklet kullanmayı biliyor musun” dediler. “Biliyorum” dedim. Geri çağırdılar motosiklet kullanmam için, “dedemi diyalize götüreceğim” deyip atlattım. Kaç tane kuryeye rica ettiysem de bana motorlarını vermediler. Abim sabahın altısında bir süpermarketin bahçesinde motor kullanmayı bilen biriyle bana öğretti. Üç saat kullandım. Harbiye’ye gittim. Bir motor getirdiler. Motor üstüme devrildi egzos ayağımı yaktı. Neyse çalıştırdım tekrar. Başlangıç yerine gittiğimde bütün ekip gitmişti. Yönetmen niye geç kaldın deyince de “Polis çevirmesi vardı, kaskım olmadığı için Bomonti’den geldim dedim. Adam bu hikayeyi yedi ve seçildim.”
diyerek paylaştı.

“Yılmaz Erdoğan’a hayrandım”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Önder Açıkbaş bir dönem aynı sahneyi paylaştığı Yılmaz Erdoğan’la ilgili de konuştu. “BKM’ye girdik. Çok onur duydum. Yılmaz Abi’ye bazen içlendiğimiz oldu. Mutfaktan ayrılışım kederlidir. Çok işe yaradığım için ayrılmak zorunda kaldım. Aksini söyleyeceklerini pek düşünmüyorum. Yılmaz Abi’ye hayranlığım çok yüksekti. Hatta biraz fazla seviyordum galiba. Çocukken bir “Demet Tiyatro ile büyüdüm yeniden yaptığında Yılmaz Abi beni de seçti. Dik bir çocuktum. Tamam bu deli dediği günler oldu. Herşeyin başı Yılmaz Abi’ye olağanüstü hayranlığımda, hala hayranım. Çok abiliğini gördüm. Büyük bir ödül aldı. Yılmaz Abi ile eskisi kadar irtibatımız yok bir birimizi görünce konuşuyoruz ama hep bir şey yaptıkça bilirim o görüyor. Benden umutluydu. Gurur duyuyordu. Cem Yılmaz’ı da çok severim abiliğini de gördüm, çok gülerim. Çok iyi onun mizahı, eşsiz bir adam.“ dedi.

“Okan Bayülgen ile abi kardeş gibiyizdir”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Okan Bayülgen’le dostluğunu da anlatan Önder Açıkbaş “Okan Abi’yle ilk karşıladığımızda programına gittim. Bir film çektik. O dönem onun için gitmiştim. Ondan çok çekiniyordum, korkuyordum. İlk tanıştığımız günden sonra Okan Abi benle arkadaş olmak istediğini söyledi. Arkadaş olduk. Tv8 de program bazında beraber çalıştık. Abimdir. Kızdığım anlar olmuştur. Bir dönem beni Hakan Akkaya kardeşimizle biraraya getirdi alındım. Bu tür şeyleri kaldıran bir adam değilim. ÖTV’yi Okan sayesinde yaptık. Tv8 yönetim kurulunda masaya vurup bu program olacak güveniyorum demiştir. Benim şansıma iyiler denk geldi. Okan Abi iyi kalpli bir adamdır abi kardeş gibi olduğumuz için bazen didişiriz gönlümü alır. Naif, iyi kalpli bir adam. Ekran kimliği farklı çok kıyağını gördüm unutamam. Evine ilk gittiğimde kısa bir şort ayağında jokey çizmesi üzerinde de beyaz bir tişört vardı. içeri gel dedi. Evde bir sürü oda var mutfakta oturacağız dedi. İyi  özel adam.” diyerek paylaştı.

"Esra Erol’un evlilik programını seyrederim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de televizyon dünyasının sevilen ismi Esra Erol’la da iyi arkadaş olduğunu anlatan Önder Açıkbaş evlilik programının sıkı takipçilerindenmiş. “Esra benim iyi arkadaşım. Başka bir galada beni gördü galana mutlaka çağır dedi. Gala davetiyesi gitti ama gelmedi.Azıcık alındım. Onların programına Skeç çekmeye gittik. Mazlum Kuzey olarak skeç çekecektik. Gelmişken programa alalım dediler. Hastasıyım Esra’nın programının, bugün seyrettim. Benim karşıma çıkardıkları abla son ütücüyle evlenmek istemiş avukat da gelmiş istememiş Esra “git bakalım olacak mı” dedi. Esra Erol benim için büyük bir isimdir. İşini iyi yapan bir isimdir. İyi, temiz yüreklidir.” dedi.

“Müjde Ar ile araba galerilerini gezerdik”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bir dönem ekran partneri olduğu Türk Sineması’nın usta oyuncularından Müjde Ar’la program öncesinde araba galerilerini gezdiklerini anlatan Önder Açıkbaş  “Müjde Ar şahane bir kadın. Çok anarşist bir mizah programıydık bir çeşit talk showdu, 1 yıl sürdü.  Müjde’den önceleri çok çekinirdim. Bizim çalıştığımız binanın altındaki araba galerilerini gezerdik. Müjde bana yüzde yirmi indirim alırmısın derdim alırdı. Ama ben arabayı alamazdım. Sohbet ederdik, kalp kırıcı bir şey hiç olmadı aramızda.” diyerek paylaştı.

“Müslüm Gürses iyi adamdı”

Sanat dünyasındaki dostlarını anlatan Önder Açıkbaş “Gani Müjde  ahlaklı dürüst işveren bir abidir. Çok bekledim bu adamlarla çalışmak için. Müslüm Gürses beni görünce evlat naber diyordu, o kadar şey atlattı kıytırık bir hastane mikrobundan gitti. Bana hep “Malın sahibi değil bekçisiyiz” derdi. Müslüm abi iyi adamdı. Tolgahan Sayışman da adamdır. Birbirimizi yeriz bazen ama biliriz, bana bir şey olursa içi yanar bilirim. Kısa bir rol için çağırdım kırmadı, kalktı geldi.” dedi.