First Lady Brigitte Macron'dan olay sözler!

First Lady Brigitte Macron: "Elbette birlikte kahvaltı ediyoruz, ben ve kırışıklıklarım, o ve gençliği şeklinde..."

First Lady Brigitte Macron'dan olay sözler!
NTV'de yer alan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte Macron, aradaki yaş farkıyla ilgili konuşarak kadın düşmanlığıyla nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Fransa’nın ‘first lady’si Brigitte Macron, eşi Emmanuel Macron Fransa Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk büyük röportajını verdi.

Elle Fransa’ya konuşan 64 yaşındaki first lady, eşiyle arasındaki 25 yıllık yaş farkı hakkında da yorum yaptı.

Brigitte Macron, şu anda 39 yaşında olan Emmanuel Macron ile 20 yıl önce, Cumhurbaşkanı’nın, first lady’nin drama dersine katılmasıyla tanıştı.

İlişkilerinin ne zaman başladığı tam olarak bilinmese de çift, first lady, banker eşi André-Louis Auzière’den boşandıktan bir yıl sonra, 2007 yılında evlendi.

First lady, Emmanuel Macron ile bir tiyatro oyunu üzerinde çalıştıkları dönemi anlatırken, dedikodular çıktığını kabul etse de “O sıralar aramızda bir şey yoktu” dedi. “Sadece çocuklarım Sébastien, Laurence ve Tiphaine için endişelendim” ifadesini kullandı.

Şimdi dönüp Cumhurbaşkanı Macron ile ilişkilerine baktığında sevdiği adamla birlikte olma kararı vermeseydi hayatının fırsatını kaçıracağını düşündüğünü belirtti.

“Hayati önemde seçimler yapmanız gereken zamanlar vardır. İşte benimki oydu” diyen first lady, “20 yıl boyunca neler söylendi, hepsi anlamsız. Elbette birlikte kahvaltı ediyoruz, ben ve kırışıklıklarım, o ve gençliği şeklinde; ama bu böyle, ne yapalım… Bu seçimi yapmasaydım hayatımın en önemli fırsatını kaçırmış olacaktım. Çocuklarımla çok büyük bir mutluluk yaşıyorum, aynı zamanda ‘bu aşkı’ Prevert’in (Fransız şair) dediği gibi tamamen mutlu tarafıyla yaşadığımı hissediyorum” dedi.

Eşiyle aralarında yaş farkı olan Brigitte Macron, bunun seçim kampanyası boyunca dile getirilmesi durumuyla ilgili konuşurken, kışkırtıcı kadın düşmanlığıyla mücadele etmenin zorluğuna değindi. Macron, “Kendimden bahsetmeyi bıraktım, tamam, hoş karşılamadım ama idare etmek zorundaydım. Sonrasında geçti gitti” ifadesini kullandı.

Macron şimdi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, kendisinin ‘first lady’ rolünü resmileştirme çabasına karşı da bir dirençle karşı karşıya.

Çift Élysée Sarayı’na ulaştığında bu resmileştirmeye karşı Fransa’da Macron’un First Lady görevi almaması için hazırlanan dilekçeyi 316 binden fazla kişi imzaladı. Macron, first lady’nin maaş almayacağı konusunda ısrarlı ve resmi aktivitelerinin online olarak paylaşılacağı, dolayısıyla Fransızların Brigitte Macron’un ne yaptığını tam olarak bilecekleri konusunda söz veriyor.

Resmi olarak “First Lady” unvanı verilmeyen Macron’un unvan almadan resmi görevler üstlenmesi; engellilerin hakları, eğtim, çocuklar, kadın meseleleri, sağlık ve cinsiyet eşitliği gibi sivil toplum konularında aktif rol oynaması bekleniyor.

Elysée Sarayı’nın ilk defa yayımladığı tüzükle birlikte, “resmi bir First Lady görevi” anayasanın değişmesi gerektiği için yaratılmadı ancak Macron’a “Devlet Başkanı Eşi” statüsü veriliyor.Buna göre Macron görevlerinin karşılığında bir maaş almayacak ve ona özel bir bütçe ayrılmayacak. Macron’un çalışmalarının masrafları Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak.