Fonda kalaşnikof, dilde barış!..

Diyarbakır Bağlar’da dün yapılan Nevruz Bayramı kutlamasına katılım önceki yıllara oranla düşüktü. Meydandaki terör örgütü PKK ve YPG flamaları, Kürdistan bayrakları ve tişörtleri ile platformdaki terörist başı Abdullah Öcalan ve Kalaşnikof’lu posterler dikkat çekti.

Fonda kalaşnikof, dilde barış!..
Hürriyet'ten Sebati Karakurt'un haberi... Platform önündeki Nevruz ateşini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı birlikte yaktı.

DOLMABAHÇE’YE BAĞLIYIZ

Bu nevruzu çatışma ve ölüm haberleri altında kutladıklarını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan’a bir mektup göndereceklerini belirterek şunları söyledi: “Ördüğünüz o barış yolu, Dolmabahçe Mutabakatı’nda dile getirdiğiniz yola bağlıyız. Müzakere dediğiniz şey çatışma çözümlerini ortaya koyarak ortak noktada buluşmaktır. Kürt halkı korkmadan bütün halklar gibi özgürce yaşamak istiyor. Başkasından bir şey değil kendisinden çalınanı istiyor. Bizler yeniden barış masasına dönülmesi ve yeni bir barış dilinin kurulması için inisiyatif almaya hazırız. AKP birleştirici bir parti değildir.”

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “İmralı Heyeti olarak Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. Açın İmralı yolunu sizinle mutabakat kaldığımız ne varsa oradan başlatalım bir hafta içinde ülkemizin çehresini değiştirelim” dedi.

200 BİN KİŞİ GELEBİLDİ

DBP tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz Bayramı’na katılım bu yıl fazla olmadı. Geçen yıl 1 milyonu aşkın kişinin doldurduğu Nevruz Parkı’ndaki şölene bu yıl yaklaşık 200 bin kişi gelebildi. Bunun nedenini sorduğumda, terör örgütü IŞİD ya da provokasyonlar ile 6 aydır devam eden hendek-barikat çatışmalarından dolayı yaşanan göçün altı çizildi. 5 bin 200 polisin görev yaptığı Diyarbakır’da yoğun güvenlik önlemleri her yerde kendisini hissettirdi. Nevruz alanına giden 5 ayrı güvenlik noktasında polisler tarafından detaylı aranan vatandaşlar, Nevruz Parkı’nda bu kez DTP’li görevliler tarafından aranarak alana sokuldular. Alanın yakınındaki tüm yollardaki araçlar kaldırıldı.
Sabahın erken saatlerinde yerel giysileriyle alana gelenler, ses ayarı yapılırken bile halay çekti.

AMEDLİ NAKİ VİNÇTE

Amedspor’un, Bursaspor maçı sonrası yaptığı açıklamaları nedeniyle 12 maç ceza alan futbolcusu Deniz Naki, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına  peşmerge kıyafetiyle katıldı. Boynunda sarı, kırmızı, yeşil fular takan ve kolunda özgürlük anlamına gelen ‘Azadi’ yazısı bulunan Deniz Naki, alandaki vincin üzerine çıktı. Amed-spor’un resmi Twitter hesabından Deniz Naki’nin bu fotoğrafları paylaşıldı...

Fonda kalaşnikof, dilde barış!..