Formda kalmakla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar

Fazla kilolardan kurtulmak ve formda kalmak için çeşitli egzersizler yapar, sağlıklı yiyeceklere yönelik ve karbonhidratlardan uzak dururuz. Ancak ...

Formda kalmakla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar

Ancak egzersiz yaparken ya da beslenmelerini düzenlerken pekçok doğru bildiğimiz yanlışlara düşeriz.

Forbes dergisinde yer alan habere göre, işte formda kalmak ile ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar:

Egzersiz benim kötü yemek yeme alışkanlığımı silebilir: Bu inanış oldukça yaygındır, ancak doğru değildir. Yemek yemeniz kontrol altında olmalı. Görünüşünüzün yaklaşık yüzde 80’i sizin beslenmenize bağlıdır. Bu nedenle kalori hesabı yapıp ve kilo verme hedeflerinizi şekillendirin.

Yağlarımı yakamıyorum, sadece kaslarım gidiyor: Bu görüşün tam tersi olarak sadece yağ kaybedebilirsiniz. Kaslarınız zaten şekillenmiştir ve siz bunları hareket ettiremezsiniz. Onları kaplayan yağ tabakası nedeniyle kaslarınız belli olmaz. Beslenmenizi düzenleyin, sorunlu bölgelerinizi hedefleyin ve ağırlık kaldırın.

Kadınların erkeklerden farklı egzersize ihtiyaçları vardır: Kadınlar ve erkekler aynı vücut yapısına sahiptir. Fakat hormonal farklılıklar vardır, kas güçlerinde farklılıklar bulunur. Bundan dolayı egzersiz yaparken erkekler kollara, göğüslere ve karına yönelmelidir.

Kadınlar erkeklerden daha hafif ağırlıklar kaldırmalı ve yoğun tekrar yapmalı: Bu efsane de kısmen yaygındır. Çünkü kadınlar ağırlık kaldırmanın kendilerini şişireceğini düşünürler ve kaygılanırlar. Kimyasal yardım olmaksızın kadınlar sıra dışı kas gelişimine ulaşamazlar. Çünkü kadınların bu durum için gerekli olan hormonları düşüktür.

Egzersiz öncesi her zaman gerilme hareketleri yapmalısınız: Pek çok insan egzersiz öncesi gerilme hareketleri yapıyor. Çünkü bugüne kadar böyle öğrenmişlerdir. Egzersiz öncesinde gerilme hareketleri kasları yüzde 30 oranında zayıflatır ve yaralanma riskini artırır. Bu nedenle ağır egzersiz öncesinde biraz yürüyüş yapın. Gerinme hareketlerini egzersizden sonra yapın.

Sadece tek bölgemdeki yağları eritebiliyorum: Daha hızlı kilo vermek için, sıkı diyetin yanında çömelme, eğilme, çekme hareketleri gibi yoğun egzersizlerle mümkün olduğunca çok kalori yakmaya ihtiyacınız vardır.

Kalp atış hızım oranında yağ yakabiliyorum: Vücudunuzun yağ yakışı çok karmaşıktır. Yağları sadece uyuduğunuz zaman yakıyorsunuz. Ara vererek egzersiz yapma, az ve yoğun egzersiz karışımı en iyi sonuçları oluşturacaktır.

Boş mideyle daha fazla yağ yakarım: Bu durum teknik olarak doğruyken sabahları vücudunuz gıdalardan mahrumdur. Boş mideyle egzersiz yapmak daha fazla kas kaybetmenize yol açar.

Yumurtanın sadece beyazını yiyin, sarısını değil: Yumurtanın sarısı bugüne kadar kolesterol nedeniyle hep haksız yere suçlandı. Ancak yumurtayı yağda kızartmadıkça ve pastırma gibi gıdalarla birlikte yemediğiniz sürece yumurta kolesterol dengenizi etkilemez. Connecticut Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, yumurtanın sarısındaki yağın kötü kolesterolü düşürmeye yardım ettiği belirlendi. Yumurtanın sarısı çok sayıda vitamin ve mineral ile biraz da protein içerir.