Fulya Jaklin iddialı geliyor

Fulya Jaklin, "Yasak Elma" adlı albümüyle hayli iddialı geliyor...

Fulya Jaklin iddialı geliyor

10 Ağustos 1979 yılında İstanbul’da doğdu.. İlkokul yıllarında piyano çalarak başladığı müzik çalışmalarına, lise öğrenimini tamamladığı Erenköy Kız Lisesi’nde müzik öğretmenlerinin destekleriyle ağırlık verdi..

Lise mezuniyetinin ardından Akademi İstanbul Reklamcılık Bölümü’nden Reklam Yazarı olarak mezun oldu ve reklam sektörüne metin yazarı olarak adım attı.. Bu dönemde müzik çalışmalarına da paralel olarak devam eden Fulya Jaklin, piyano şan ve solfej eğitimine devam ettiği, Pera Güzel Sanatlar Merkezi’nin Viyolonsel Bölümü’ne Saim Erkul’un öğrencisi olarak geçiş yaptı.. Klasik Batı Müziği’nin seçkin örneklerinden oluşan bir repertuara hakim olan grubuyla birlikte çellist ünvanıyla bir çok başarılı konserler verdi.. TRT’de yayınlanan Sayısal Gece isimli programda çellist olarak görev aldı..

Sol bileğinde oluşan bir sağlık sorunu nedeniyle çellodan uzak kalması gereken bu dönemde, çevresinin destek ve motivasyonlarıyla sahnelere solist olarak adım attı.. Yıllarca klasik batı ve rock altyapılarıyla grup müziği yapmış olan Fulya Jaklin için bu yeni bir sayfaydı..Bu konsepte adapte olması zor olmadı.. Anadolu ve Avrupa yakası’nın nezih gece kulübü ve barlarında aralıksız programlar almaya başladı.. Bu süreçte kendisini kendi cümleleriyle ifade etmesi gerektiği düşüncesiyle, şarkı sözleri yazmaya başladı ve besteci kimliğini de ön plana çıkartmaya karar verdi..Söz ve müziklerinin tamamının kendisine ait olduğu "Yasak Elma" isimli albümü de bu dönemde şekillenmeye başladı.. 10 senedir her gece aralıksız devam eden sahne programlarının yoğunluğuyla beraber disiplinli ve sıkı bir çalışmayla...

"Yasak Elma"sını hayata geçirmek adına stüdyo çalışmalarına da start verdi.. Türkiye’nin her biri kendi branşlarında çok değerli isimler olan müzisyenleri eşliğinde tamamladığı, prodüktörlüğünü de kendisinin üstlenmiş olduğu ilk albümünün çıkış şarkısı "Alyans" olarak belirlendi.. Bu aralar sahne çalışmaları dışında, 2. albümü için kendi şarkılarını da içinde barındıran bir beste ve repertuar çalışması içerisinde.. Rock’tan Türk Sanat Müziği eserlerine kadar geniş bir yelpazede sahnesini icra eden Fulya Jaklin, yoğun sahne çalışmasının yorgunluğunu çovçov kızı Paris’le uzun yürüyüşler yaparak atıyor.. Ayrıca tam bir doğa tutkunu ve hayvansever..

Uzun yıllar atletizmle de uğraşmış biri olarak, haraketli sahne performansını ve kondisyonunu yaz kış yaptığı yüzme sporuna bağlıyor..

Fulya Jaklin’in albüm kapağını haberin diğer fotoğraflarına tıklayarak görebilirsiniz..

Konular Müzik