Galatasaray'da kemer sıkma dönemi!

Galatasaray Yönetimi’nin 1+1 yıl men cezasına yaptığı savunma sonrasında UEFA bu cezayı 1 yıla düşürdü. Cimbom bu sezon sonunda Avrupa'ya gitme hakkı elde ederse gelecek yıl bu cezasını tamamlamış olacak.

G.Saray kemer sıkacak!..
Cimbom’a 1 yıl Avrupa yasağı

Takvim'de yer alan habere göre
UEFA Cimbom'a acımadı... UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, Galatasaray'ı UEFA organizasyonlarından 1 yıl men etti.

Bu cezayla birlikte G.Saray için kritik bir kararın altına imza atıldı. 1+1 yıl men cezasını yaptığı savunma sonrasında sadece 1 yıla düşüren Galatasaray bu sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma hakkı ederse gelecek yıl kupalara katılmayarak cezasını tamamlamış olacak.

Galatasaray bu sezon Avrupa bileti elde edemezse Sarı-Kırmızılılar'ın cezası 2017-2018 yılına sarkacak. Cimbom UEFA'nın verdiği bu cezayı 2017-2018 sezonunda çekerek tamamlayacak. Yani Galatasaray 2 yıl Avrupa'ya katılma hakkı elde edemese bile cezası 2 yıl sonra otomatik olarak düşeceği için Sarı- Kırmızılılar 2018-2019'da yeniden Avrupa'da boy gösterecek.

SPORTİF AŞ HİSSELERİ BİR ANDA ARTTI

Galatasaray 1 yıl men cezasının ardından açıklama yaptı. Sarı-Kırmızılılar'ın açıklamasında cezanın +1 yıllık kısmının kaldırıldığı ancak mali yapının ve maaş giderlerinin izlenmeye devam edeceği açıklandı. Öte yandan CAS'a gidip gidilmeyeceği kararının 21 sayfalık karar metninin incelenmesi sonrasında verileceği belirtildi. Bu arada men sonrasında Galatasaray Sportif AŞ hisselerinin fiyatı UEFA'nın 1 yıl men cezasının ardından 18,15 liraya kadar çıktı.

BU SEZON KATILMA HAKKI KAZANMALIYIZ

Bu arada UEFA ile yapılan toplantılara katılan Genel Sekreter Fatih İşbecer daha önce konuşulan 1 artı 1 yıllık cezanın kalkmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, "Önümüzdeki sezon da bunu değerlendirerek sıkıntıları aşacağız. En azından artı 1 tehlikesinin ortadan kalkması sevindirici. Şimdi bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu sezon Avrupa'ya katılma hakkını elde edip cezamızı çekmemiz gerekir. Ardından tasarruf politikalarına gitmeliyiz" dedi.

KEMER SIKMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

UEFA'dan 1 yıl men cezası alan G.Saray bir dizi tedbir alacak. Yönetim mali disiplin için flaş transferler yapmayacak. Futbolcu sözleşmeleri de tek tek yeniden gözden geçirilecek

1) YILDIZ İSİMLER ALINMAYACAK

Galatasaray UEFA'dan ceza aldığı için 1 yıl astronomik transferler yapmama kararı aldı. Futbol şubesi mali disiplin için kemer sıkma politikası uygulayacak. Flaş transferler yerine genç ve istikbal vaat eden isimler alınacak.

2) SÖZLEŞMELERE YENİ BİR AYAR

Yönetim futbolcu sözleşmelerini yeniden gözden geçirecek. Futbolcuların yıllık ücretlerinde indirime gitmek isteyecek. Kabul etmeyen oyuncularla yollar ayrılacak. Yabancı futbolcularla da masaya oturulup anlaşma zemini aranacak.

3) BASKETBOLDA BÜTÇEYE TIRPAN

Galatasaray Yönetimi basketbolda da önemli bir karar aldı. Buna göre son yıllarda ligde ve Avrupa'da başarılı sonuçlar alan Sarı-Kırmızılı takımın basketbol bütçesi yarı yarıya azaltılacak. Erkek ve bayan takımlarında köklü bir değişiklik yapılacak. Asla yüksek bedelle oyuncu alınmayacak. Hocaların alacağı rakamlarda da indirim istenecek.
Konular Spor Haberleri