G.Saray Liv Hospital için kritik gece!

G.Saray Liv Hospital, Barcelona ile Final Four’a yükselmek için 5 maçlık seriye bugün başlıyor.

G.Saray Liv Hospital için kritik gece!

EUROLEAGUE'DE kalan tek temsilcimiz G.Saray Liv Hospital bugün Barcelona ile 5 maçlık play-off serisine başlıyor. Kazanan Final Four yolcusu olacak. Top 16’nın en iyi derecesine sahip takımı Barcelona’nın son 2 maçını kaybetmiş olması formdan düştükleri anlamına gelmemeli. Bu daha çok 12’de 12 yaptıktan sonra gelen rehavetle ilgili.

G.SARAY eğer kağıt üzerinde çok daha üstün görünen Barcelona’ya karşı iddialı olacaksa bu rehavetin üzerine gidip, Katalanlar’ın düzen dışına çıkınca bocalamasından yararlanmak zorunda. Pascual’in takımı geçtiğimiz yıllarda da düzen içinde kalınca rakiplerini hep sürklase etmiş ama işler sıkışınca adeta harakiri yapmışlardı.

EN ZAYIF HALKA

G.SARAY'IN öncelikle düzeni ilk belirleyen ama aynı zamanda mental olarak da en zayıf halka konumundaki Huertas’ı devre dışı bırakması gerekiyor. Brezilyalı oyun kurucu baskı altında çok çabuk kendini kaybedebiliyor.

BU nedenle Markoishvili veya Hairston’la baskı yapmak en iyi fikir gibi. Bu Navarro’yu daha fazla topu yönlendirme rolüne kaydırıp Arroyo’yla eşleştirebilmek anlamına da gelecek. Navarro skorer değil organizatör oynadığı zaman Barça’nın skor gücü de azalıyor.

HUERTAS yerine Oleson oynadığı zaman ise bu defa aynı baskıyı kanatlara yapmak ve yine top trafiğini engelleyerek Barcelona’yı hazırlanmış değil yaratılmış hücumlara zorlamak gerekiyor.

Tomic büyük problem

ASLAN artık bir savunma takımına dönüştü. Ama bu defa o savunmanın en büyük sorunu Tomic. 2.17’lik Hırvat pivot son 2 ayın en formda ismi. Barcelona’da her şey onun üzerinden ilerliyor.

FURKAN'IN faul problemine girmeden ne kadar süreyle sert savunma yapabileceği bu seride belki de en belirleyici faktör. Bonsu iyileşse de bunu başaramaz. Furkan’ın yegane alternatifi Macvan.

Sporda imkânsız yoktur

FAVORİ net şekilde Barcelona. Ama daha hafta sonu aynı formayı giyen kadınların gösterdiği gibi sporda imkânsız yoktur, umut her daim bulunur. 5 maçlık bir seride sürpriz yapmak tek maçtan çok daha zor. Ama bu sürprizi mantıklı bir üstünlüğe çevirmek için doğru planlama şart.

Euroleague'in en uzun takımı

G.SARAY eğer Huertas’a saldırır, Tomic’i savunursa... Söylemesi kolay elbette. Huertas yoksa Oleson, Sada gibi alternatifleri var Barça’nın. Tomic hiç olmasa bile Euroleague'in en iyi uzun rotasyonuna sahip Barça. Dorsey, Lorbek, Nachbar, Lampe...
AMA eğer Huertas-Tomic ana planından uzaklaşırsa o zaman Barça’yla daha rahat eşleşip, görece daha dengeli mücadele edilir.

KAAN KURAL / ŞAMPİY10

Konular Spor Haberleri