Galatasaray - Sneijder gerilimi!

Galatasaray yönetimi ile Ada ekibine gitmenin yollarını arayan Hollandalı arasında ipler gerildi.

G.Saray - Sneijder gerilimi!
Şampiy10'dan Önder Gülen'in haberine göre Galatasaray 5 milyon Euro’luk ücretinde indirime gitmesini istediği dünya yıldızı oyuncusu Wesley Sneijder ile arasında ipler gerildi. Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılıların 26 Mayıs’ta ezeli rakibi F.Bahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası final maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle karşılaşmanın ikinci yarısında forma giymezken, ertesi gün Hollanda Millli Takımı’nın aday kadrosundan da çıkarılmıştı.

Sakatlığı nedeniyle Hollanda’nın Polonya ve Avusturya ile oynadığı hazırlık maçlarında milli takımını yalnız bırakan 32 yaşındaki yıldız futbolcu, sezonun tamamlanmasıyla birlikte tatile çıktı.

Portakallar’ın 2016 Avrupa Şampiyonası’nda yer almamasına rağmen 2 hafta ekstra tatil izni isteyen Sneijder’e yönetimin yanıtı ise sert oldu.

1 TEMMUZ UYARISI

Sarı-kırmızılılar, 1 aydan fazla süredir tatil yapan Hollandalı futbolcunun bu talebine “1 Temmuz’da İstanbul’da başlayacak çalışmalara katılmazsan ağır para cezası alırsın” diye cevap verdi.

Ancak kulüp kaynaklarına göre 2 yıl daha mukavelesi bulunan Sneijder’in asıl derdi izin değil kulüpten ayrılmak. Sözleşmesinde ‘7.5 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesi bulunan Hollandalı’nın hedefi vatandaşı Ronald Koeman’ın çalıştırdığı Everton’a gitmek.

Galatasaray'ın 10 numarasını kadrosunda görmeyi çok isteyen Koeman’ın, Sneijder’in hem babası hem de menajeri Guido Albers ile yakın ilişkiler içinde olması olayın başka bir detayı. Bu durumdan haberdar olan G.Saray yönetimi de “Ya paranı indir ya da 7.5 milyon Euro’yu getirip git” demeye hazırlanıyor.

5.3 milyon Euro kazandı

Hollandalı yıldız Wesley Sneijder G.Saray’dan yılda 3.2 milyon Euro’su sabit transfer ücreti, 1.3 milyon Euro’su da imza parası olmak üzere toplamda 4.5 milyon Euro garanti para kazanıyor. Geride kalan 2015-16 sezonunda 40 resmi karşılaşmada sahaya çıkan Sneijder sadece maç başından da 800 bin Euro almaya hak kazandı.

Sneijder, sarı-kırmızılılarla olan anlaşması gereği ligde şampiyonlukta 250 bin Euro, Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalınırsa 250 bin Euro, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu durumunda ise her sezon 500 bin Euro bonus alacak.
Konular Spor Haberleri