G.Saray'da ödeme krizi

Oyunculara ödenmesi gereken 5 milyon Euro için kaynak arayışında olan sarı-kırmızılı yönetim, en kötü ihtimalle 31 Ocak'a kadar oyunculara 'Alacağım yoktur' belgesi imzalatmayı planlıyor. 1-3 Şubat tarihleri arasında bu belgelerin UEFA'ya verilmesi gerekiyor. Yabancılar ise imzaya yanaşmıyor.

G.Saray'da ödeme krizi
Yeni Şafak'tan Umut Yılmaz'ın haberine göre Galatasaray’da 20 Ocak'ta yapılan olağanüstü seçimli genel kurulla Dursun Özbek'in yerine seçilen başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi sorunlarla boğuşuyor. Yönetimin önündeki en büyük problem ise futbolculara yapılması gereken ancak zamanında gerçekleştirilemeyen ödemeler olarak duruyor. Yeni yönetimin en büyük sıkıntısının, 31 Ocak'a kadar futbolculara verilmesi gereken 5 milyon Euro'yu bulması gerekiyor. Başkan Mustafa Cengiz'in, mazbata töreni sonrası yönetimiyle yaptığı değerlendirmede, “Bu duruma sizler gibi hazırlıksız yakalandım. Acil bu 5 milyon Euro$yu bulmalıyız” diyerek durumun vehametini ortaya koyduğu da öğrenildi. Cengiz'in, futbolun başına geçmesi beklenen Abdurrahim Albayrak’tan acil 5 milyon Euro bulmasını istediği ancak buna bir yanıt alamadığı belirtildi. Yönetim kurulunda yer alan finansçı Okan Böke’nin yurt dışında kredi için kaynak arayışlarında olduğu ve hafta sonuna kadar orada bulunacağı belirtildi.

SERBEST KALMA TEHLİKESİ BİLE VAR

Yönetimi bu konuda endişeye sevk eden en büyük nedenin ise 1 Şubat ile 3 Şubat arasında UEFA'ya futbolcuların alacağı olmadığına dair belgelerin teslim edilmesinin zorunluluğu olduğu kaydedildi. Yönetim ilk etapta bu 5 milyon Euro ödemeyi yapamayıp futbolculardan da son çare olarak "Alacağımız yok" imzası alamaz ise çok büyük sıkıntı yaşanacak. Bazı yabancı futbolcularda serbest kalmaya kadar gidebilecek bir durumun yaşanabileceği belirtildi. Kayserispor ile yapılan karşılaşma öncesi Gomis'in bu konuda sıkıntı yaşadığı ve sakatlığını bahane ederek kadroya girmediği iddia edilmiş, aynı şekilde Belhanda'nın aynı durumdan dolayı kadroya alınmadığı ileri sürülmüştü. Yönetimin, oyunculara ödeme yapılamasa da 'Alacağım yoktur' belgesi imzalatmayı planladığı ancak yabancı oyuncuların buna yanaşmadığı kaydedildi. Bu arada eski başkan Dursun Özbek'in 20 milyon Euro alacağından dolayı Sportif AŞ'ye blokaj koyması ve Sermaye Piyasa Kurumu'na başvuracağı iddiaları yönetimi sıkıntıya soktu.

Gomis yalanladı

G.Saray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis, ödemede yaşanan sorunları bahane ederek Kayserispor maçında oynamadığı iddiaları üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 32 yaşındaki futbolcu, şampiyon olmalarını istemeyen kötü insanların bu haberleri yaptığını belirterek, "Bazı insanların ödeme sorunu yüzünden oynamayı reddedecek bir oyuncu olduğumu düşünmesi beni üzdü ve şaşırttı. Ben bir profesyonelim ve bunu kimse inkar edemez. Yeni bir ülkede daha önce hiç yaşamadığım bir deneyimi yaşama şansı veren kulübüme ve taraftarlara saygım olduğu için, en başta konuşmak istemedim, bu yüzden şimdi konuşuyorum. Sakatlandım ve takım arkadaşlarıma yardım edemediğim için en çok üzülen benim. Hepimizin amacı aynı, şampiyon olmak. G.Saray'ın şampiyon olmasını istemeyen kötü insanları dinlemeyin. Size güvendiğim gibi, siz de bana güvenin" diye konuştu.

G.Saray'da ödeme krizi

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dün düzenlenen törenle görevi Dursun Özbek'ten devraldı. Cengiz, "Galatasaray bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak bize teslim edildi. Taraftarlarımız ürünlere akın edip finansal katkı sağlamalı. Para şu anda bizde yok. Hangi banka, hangi finans kurumu bize 10 gün içinde ciddi destek verirse, uzun vadeli ve kabul edilebilir faizler içinde destek verirse ben o kurumun adını 30 milyon taraftarımıza yayacağım. Camianın ruhunu finans kurumları lütfen görsün. Sayın başkanımı da zorladılar. Daha önceki başkanlarım da öyle. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” dedi. Özbek ise, “Ne desteğimiz olacaksa biz hazırız. Mayıs sonunda şampiyonluğu camia ile kutlarız” diye konuştu.

Erdoğan'dan tebrikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'da yapılan son seçimde Dursun Özbek'i geçerek yeni başkan olan Mustafa Cengiz'e başarı dileklerini iletti. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün görev teslimi alan Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz'i arayarak hem kendisine hem de yönetim kuruluna başarılar diledi. Başkanımız Mustafa Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek yönetim kurulu ile birlikte kendisini ziyaret etmek istediklerini söyledi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Cengiz'in Galatasaray 37. Başkanı seçilmesinin ardından tebrik telgrafı göndermişti" denildi.
Konular Spor Haberleri