Galatasaray: 2- Rizespor: 0

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Çaykur Rizespor'u Eren Derdiyok'un iki golüyle 2-0 mağlup etti.

Galatasaray: 2- Rizespor: 0
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Ç. Rizespor'u 2-0 yendi. Sarı kırmızılıları galibiyete taşıyan 2 gol atan Eren Derdiyok oldu.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Çaykur Rizespor karşısında ligde son oynanan Kayserispor maçının 11'ini bozmadı. Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor maçında olduğu gibi yine sahaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı. Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda yer aldı.

Çaykur Rizespor'da, Galatasaray taraftarlarının yakından tanıdığı bir isim de ilk 11'de maça başladı. Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında kadrosuna kattığı ancak resmi bir maç oynamadan Çaykur Rizespor'a kiraladığı Emrah Başsan, müsabakaya ilk 11'de başlayarak Galatasaray'a karşı ter döktü.

Galatasaray maça hızlı başlayan taraftı. 6. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bruma'nın sağına çekerek yaptığı vuruşta, kaleci Diallo topu kornere çeldi. Aynı dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahası sol çaprazında Eren Derdiyok, topun gelişine şık bir röveşatayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

İlk yarının taamanında topa hakim olan Galatasaray, 2. golü bulamadı. Devre arasına da 1-0 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıda da oyunda değişen bir şey olmadı. Orta sahada topa hakim olan Galatasaray, rakibine çıkma şansı tanımadı. ancak kendisi de pozisyon bulmak da zorlandı.

Ancak son dakikada sahneye yine Eren Derdiyok çıktı. Sneijder'in ortasında çok iyi yükseldi ve farkı ikiye çıkaran gole imza attı. Bu gol, Eren'in bu sezonki 4.golü oldu.

Uzatmada Bruma yerde kalınca Galatasaray bir de penaltı kazandı. Atışı kullanan Selçuk direği geçemedi.

Maç da 2-0 sona erdi. Galatasaray böylece puanını 10'a yükseltti. Rizesporise 4 puanda kaldı.
Konular Spor Haberleri