Gamze Akbaş hayatını kaybetti..

Türkiye’nin “Ölmek istemiyorum, oğlumun büyüdüğünü görmek istiyorum” feryadıyla tanıdığı Gamze Akbaş, aynı yıl bulunan ilikle hayata tutunmasına rağmen, son günlerde geçirdiği akciğer enfeksiyonu sonucu yaşama veda etti.

Gamze Akbaş hayatını kaybetti..
Yeni Asır'da yer alan habere göre üç yıl önce amansız hastalığa yakalandığında, internetteki "Ölmek istemiyorum, oğlum Atakan'ın büyüdüğünü görmek istiyorum" feryadıyla Türkiye'nin gündemine oturan ve ilik nakli için binlerce kişinin seferber olduğu lösemi hastası 32 yaşındaki Gamze Akbaş, İzmir'de yaşamını yitirdi.

15 gündür akciğerlerindeki enfeksiyondan dolayı özel bir hastanede yaşam savaşı veren Akbaş'ın, dün aniden fenalaştığı ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Türkiye, lösemi hastası İzmirli bankacı Gamze Akbaş'ı 2012 yılında 3 yaşındaki oğlu Atakan'a yazdığı mektupla ve "Ölmek istemiyorum, oğlum Atakan'ın büyüdüğünü görmek istiyorum" satırlarıyla tanımıştı. Bir anda ülke gündemine oturan, Akbaş, 3 aylık ömrü kaldığı söylenmesine rağmen yaşama azmiyle pek çok hastaya örnek olmuştu.

Yapılan haberlerin ardından Gamze'ye kan vermek için 20 bin kişi harekete geçmiş ve insanlar genç kadını hayatta tutabilmek için hastanelere hücum etmişti. Türkiye'nin 'Gamzeli anne' diye nitelendirdiği Akbaş, o dönemde oğlunun kendisini hasta haliyle görmemesi için 'kursa gidiyorum' diyerek tedavi gördüğü bir yıl boyunca minik Atakan'ından uzak kalmıştı. Bu sırada kendisine uygun kemik iliği 2012 yazında İtalya'da bulunan genç kadın, Gebze'deki özel bir hastanede başarılı geçen ameliyatın ardından hasretini çektiği oğluna ve eşine yeniden kavuşmuştu.

Oğlu Atakan'ın sevgisiyle

2014 yılında, yine lösemi hastası olan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ilik nakli yapılan minik Melis, kendi yaptığı resmi Gamze Akbaş'a hediye etmişti. Çok duygulanan Gamze Akbaş ise son röportajında küçük kıza seslenerek, "Kelebekler kadar renkli ama onlar gibi kısa olmayacak ömrümüz. Sen benim oğlumun düğününe geleceksin, ben de senin düğününe geleceğim" demişti. Her fırsatta oğlu Atakan'a olan sevgisi sayesinde yaşama tutunarak kanseri yendiğini belirten Akbaş'ın son 15 gündür Karşıyaka Örnekköy'deki özel bir hastanede tedavi gördüğü bildirildi.

Akciğerlerinde oluşan enfeksiyondan dolayı sağlık durumunun kötüye gittiği ifade edilen genç kadının, dün akşam saat 16.30 sıralarında aniden fenalaştığı, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Karısının vefatını 6 yaşındaki oğlu Atakan'a henüz söylemediklerini aktaran acılı eş Emrah Akbaş, "Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Artık söylenecek pek bir şey kalmadı. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Gamze Akbaş'ın cenazesinin, bugün Karşıyaka'daki Hacı Ali Gültekin Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.