Gamze Akbaş yeniden rahatsızlandı

Türkiye'nin tüm dikkatini ilik bağışına çevirmeyi başaran ve geçtiğimiz Mayıs ayında İtalya'dan gelen ilikle hayata tutunan Gamze Akbaş, yeniden rahatsızlandı.

Gamze Akbaş yeniden rahatsızlandı

Oğluna yazdığı 'Seyahate giden anne gibiyim' mektubuyla Türkiye'nin tüm dikkatini ilik bağışına çevirmeyi başaran ve geçtiğimiz Mayıs ayında İtalya'dan gelen ilikle hayata tutunan Gamze Akbaş, yeniden rahatsızlandı. Akbaş ilik naklinin gerçekleştiği Gebze'deki Anadolu Sağlık Merkezi'ne kaldırıldı. Eşinin ilik naklinin başarılı geçtiğini anlatan Emrah Akbaş, kan değerlerindeki düşüklük nedeniyle Gamze Akbaş'ın yeniden hastaneye yatırıldığını söyledi. Eşinin uzun süren tedavi gördüğü için yorgun düştüğünü belirten Akbaş, "Doktorlarımız ilik naklinden sonra bazı olumsuzlukların olabileceğini söyledi. Nakil ile ilgili bir sorun yok. Eşimle yavrumuz Atakan'ı çok özledik, burnumuzda tütüyor" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki yıl önce lösemi tanısı konan İzmirli bankacı Gamze Akbaş, gördüğü tedavinin ardından iyileşip taburcu oldu. 2012 yılının Şubat ayında hastalığı tekrarlayan Akbaş, çok sevdiği oğlu Atakan'a, 'Kursa gidiyorum' diyerek evinden ayrılıp, DEÜ Hastanesi Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde tedavi görmeye başladı. İnternetteki bloğunda yayınladığı yazılarla tüm Türkiye'ye seslenerek herkesi ilik bağışına davet eden İzmirli lösemi hastası, mesajıyla binlerce kişinin bağışta bulunmasını sağladı. Anneler ve kadınların başını çektiği bağış kampanyasında herkes ilik bağışında bulunmak için hastanelere koşarken, birkaç ay içinde 5 bine yakın vatandaş gönüllü kemik iliği bağışçısı olmak için bir tüp kan verdi.
Gördüğü tedaviyle kanser hücreleri vücudundan yok alan Akbaş, DEÜ Hastanesi'nden taburcu edildi. Yakınlarında ve Türkiye'deki donör havusunda uygun ilik bağışçısı bulunamayan Gamze Akbaş'a mutlu haber İtalya'dan geldi. İtalya'daki erkek bağışçının kemik iliğinin yüzde yüz oranında Akbaş'a uyduğu tespit edildi. Anadolu Sağlık Merkezi'nde geçtiğimiz Mayıs ayında İtalya'dan özel koşullarda getirilen bir erkek bağışçıya ait kemik iliği, Akbaş'a nakledildi.

"SABRET AZ KALDI"

Yüzbaşı eşi Emrah Akbaş, doktorlarının ilik naklinden sonra 100 gün hastane yakınlarında bulunmaları gerektiğini bu yüzden İstanbul'a yerleştiklerini belirterek, "Eşim rahatsızlanınca yeniden Gebze'deki hastaneye yatışımızı yaptılar. Eşim uzun tedavi nedeniyle biraz yorgun düştü. Oğlum Atakan'ı çok özledik. Ona sizin aracılığınızla mesaj göndermek istiyorum. 'Oğlum seni çok özledik, biraz daha sabret. En kısa zamanda yanına geleceğiz" diye konuştu.

ERKAN DOĞAN