Gamze Akbaş'a gözyaşlarıyla veda!

Türkiye'nin oğlu Atakan'a yazdığı mektupla ve "Ölmek istemiyorum, oğlum Atakan'ın büyüdüğünü görmek istiyorum" feryadıyla tanıyıp seferber olduğu lösemi hastası Gamze Akbaş gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gamze Akbaş'a gözyaşlarıyla veda!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre Karşıyaka'da oturan ve 5 yıl önce lösemi teşhisi konan bankacı Gamze Akbaş, 15 gündür akciğerlerindeki enfeksiyon rahatsızlığına bağlı olarak tedavi gördüğü özel hastanede önceki gün saat 16.00 sıralarında yaşamını kaybetti.

Doktorların kendisine 3 ay ömür biçilmesine rağmen yaşama azmi ve oğlu Atakan'a bağlılığıyla lösemi hastalarının sesi olan Gamze'nin yaşadığı süreç yakından takip ediliyordu.

İtalya'da bulunan donörden alınan ilikle tekrar yaşama tutunan ve oğlu Atakan'a kavuşan 32 yaşındaki Gamze Akbaş, akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle 15 gün önce bir özel hastanede tedavi altına alındı.

Facebook'ta paylaştı

Akbaş'ın facebook profilindeki son paylaşımında "Üç gün oldu, yavrumla kucaklaşalı. Gecesine acil ve yatış. Akşam telefonda 'Annecim bu sefer tam iyileş' Ahh yavrum benim en çok istediğim bu. Ayakta durmak. Başka şans bırakılmadı" sözleriyle duygusunu anlattığı, mesajının sonuna da 'Kendisini üzgün hissediyor' notunu düştüğü ortaya çıktı.

Tedavi sürecinde oğlu Atakan da annesi için; "Tek isteğim şu ki annemin yüzündeki kırmızılıklar geçsin, ilaç içmeyip iyileşsin istiyorum Allah'ım. Lütfen Allah'ım benim dualarımı kabul et. Sana yalvarıyorum bak. Ben seni çok seviyorum Allah'ım. Sana inanıyorum. Bak kaç kere söyledim, lütfen Allah'ım tamam mı? Annemi benden ayırma. Annemi çok seviyorum ben" diye dua etmişti.

Ata'nın yanına gitti

İzmirli Gamze Akbaş, dün öğle saatlerinde Örnekköy'deki Hacı Ali Gültekin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedildi. Ege Ordu Komutanlığı'nda subay olan eşi Emrah Akbaş, cenaze öncesi yaptığı açıklamada eşinin ilik naklinden sonra vücudunda uyum problemi olduğunu aktardı. Akbaş, "Eğer faydası olursa bundan sonra Türkiye'de lösemi hastalarının kemik iliği bulma konusunda ülkemiz biraz daha duyarlılaşması lazım" diye konuştu.

Eşinin son anlarına kadar oğlu Atakan'ı düşündüğünü belirten Akbaş, "Asla gitmek istemedi, çocuğu için kalmak istedi ama Allah'ın takdiri buraya kadarmış. Atakan'a annesinin öldüğünü söyledik. O da güzel şeyler söyledi. Annem Atatürk'ün yanına gitti, iyi insanlar cennete gider, annem de oraya gitti" dediğini aktardı. Baba İbrahim Canseven de tedavi sürecinde kızının yanında olan herkese teşekkür etti.