Gamze Özçelik davasında flaş iddia!..

Gamze Özçelike tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından bozulan ve yakalama kararı çıkarılan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkolun yargılanmasına devam edildi.

Gamze Özçelik davasında flaş iddia!..

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen başkanlığını Mehmet Kesmen'in yaptığı duruşmaya, Gamze Özçelik ve yakalama kararı olduğu halde Gökhan Demirkol katılmadı. Davada Gamze Özçelik'in avukatları Makbule Tanış ve Fatih Volkan ile Demirkol'un avukatı Rıdvan Yıldız hazır bulundu.
 
Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, sanık hakkında daha önce başka bir eylem sebebiyle Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl hapis cezası verildiğini ve bu cezanın kesinleştiğini belirterek, sanığın yurt dışına kaçtığı şeklinde bilgi edindiklerini söyledi. Fatih Volkan, mahkeme tarafından sanığın yurt dışında yakalanması amacıyla bülten çıkarılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasını talep etti.
 
Sanık avukatı Rıdvan Yıldız ise Gamze Çelik'in avukatlarının talebini kabul etmediklerini belirterek, sanık hakkında daha önce mahkeme tarafından verilmiş yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu, bunun dışında bir düşüncenin yasal olmayacağını belirterek talebin reddini istedi.
 
Mahkeme, sanık hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine, yakalama emrinin çıkarılış tarihi itibarıyla sanık hakkında yurt dışında yakalanmasına yönelik bülten çıkarılması talebi hususunda daha sonra karar verilmesine, sanığın savunması alındıktan sonra yargıtay bozma ilamına uyulup uyulmaması hususunda karar verilmesine ve duruşmanın 6 Haziran 2013 tarihine ertelenmesine karar verdi.

MİLLİYET İNTERNET SİTESİ