Garanti Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı değişti

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Faik Şahenk, dün itibariyle görevini Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen’e devretti.

Garanti Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı değişti
Hürriyet'te yer alan habere göre son olarak Doğuş Holding, Şubat 2017’de Garanti Bankası’ndaki yüzde 9.95 hissesini İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) 3.3 milyar liraya satmış ve yüzde 0.05 sembolik bir hissesi kalmıştı. Satış sonrası Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in Garanti Bankası’ndaki yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüreceği açıklanmıştı.

ONURSAL BAŞKAN

Dün, Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamada, 16 yıldır bankanın yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen Şahenk’in onursal başkan olacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Ortaya koyduğu vizyon ve öngörüsüyle bankamızın gelişimine önemli katkılar sağlayan Ferit Şahenk, başarılarla dolu yolculuğumuzda çok özel bir yere sahip. Şahenk, önümüzdeki dönemde de Onursal Başkan olarak bankamızın gelişimine katkı sağlamayı, tecrübeleriyle üst yönetime destek olmayı sürdürecek. Yönetim kurulumuz, bünyesinde bulunduğumuz BBVA’nın deneyimli yöneticileri ve Süleyman Sözen’in liderliğinde bankamıza yön vermeye devam edecek. Görev değişikliğinin, bankamız ve tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.”

‘GEREKLİ GÖRDÜM’

Ferit Şahenk de yaptığı açıklamada Ferit Şahenk, “Doğuş Grubu, her geçen gün artarak devam eden yatırım ve projeleriyle Türkiye’ye değer katma misyonunu sürdürürken ben de grubumuz bünyesindeki çalışmalarıma yoğunlaşabilmek adına, gönülden bağlı olduğum Garanti Bankası’ndaki bu görev devrini gerekli gördüm. Bundan sonraki süreçte, Doğuş Grubu bünyesinde de görev alan değerli yöneticilerimiz, Garanti Bankası Yönetim Kurulu’ndaki görevlerine devam ederken, ben de Onursal Başkan olarak banka yönetimine destek olmaya devam edeceğim” dedi.