Gaye Turgut Evin: "Takıntılı bir oyuncu değilim!"

Gaye Turgut Evin, 6 yıl rol aldığı ‘Beni Affet’ dizisinden ayrılıp, temelli olarak İstanbul’a yerleşti. Yeni sezon için bol bol senaryo okuyan oyuncudan çarpıcı açıklamalar...

Gaye Turgut Evin: "Takıntılı bir oyuncu değilim!"
Gaye Turgut Evin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Beni Affet’ dizisi size neler kattı?


Oyunculuk bölümü mezunuyum. Dizi benim ikinci okulum yüksel lisansım oldu. Bana kocaman sevgi dolu bir aile kattı. Üstelik günlük dizi beni her daim diri tuttu. Ankara ve Bahar karakteri ben de her zaman özel kalacak.

Peki diziden neden ayrıldınız? 

İstanbul’u özledim. 6 yıl çalıştığım tempo, oynadığım karakterin dramatik yapısı ve Ankara yordu beni. Yeni bir ad ve hikayeyle buluşmanın zamanı geldiğini hissettim, menajerimle paylaştım, hep ertelediğimiz kararımızı yapımcımızla paylaştık. Baharı bırakmak zordu ama yapımcımızda sağ olsun beni dinledi ve anladı. Yeni başlangıçlar için vedalaşmalar şarttır.

EŞİMLE YİNE OYNAMAK İSTERİM

Eşiniz Deniz Evin de projeden ayrıldı. Tekrar aynı işte rol alır mısınız?


Neden olmasın. Aynı meslekte özellikle iki oyuncunun ilişkisi zor olur derler ama biz bunu avantajlı güzel tarafından yürütmeyi çok şükür başardık. Birbirimizin en büyük destekçisi olduk, zamanla beraber büyüdük. O yüzden aynı işte olmak bizim için sorun değil.

Eşinizle aynı dizide çalışmanın avantajları ve dezavantajları ne oldu?

Beraber büyüyorsunuz, kariyer yönetimi, sevgi, aşk, iş derken zaman akıp gidiyor. Biz birçok programa birlikte katıldık. Reklam kampanyalarında yer aldık. Sürekli yan yana olduğunuzdan yaşama alanı bırakmalısınız birbirinize, saygı, güven ve sorumluluğu beraber sırtlamak gerek. Biz çok şükür eşimle başardık. Birbirimizi eleştiririz ve hiç alınmayız. Biz dezavantaj olma ihtimali yüksek olan bir ilişkiyi, özveri, saygı ve sevgi denklemini kurarak avantaja çevirebildik. Sadece oyunculuk da değil hangi iş de olursa olsun eşlerin birlikte çalışması zor… İlişkide empati şart.

Dizideki Bahar karakteriyle Fas’ta da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştınız...

Fas’a 4 kere gittim. Fas artık ikinci evim gibi oldu. Masal gibi anlar yaşadık orada, Fas halkının ilgisi inanılmazdı. Dili, ülkesi, kültürü faklıda olsa sanat daima birleştirici oluyor. Türk Bayrağımızı Fas’da gururla taşımak bana tarifsiz bir haz verdi. Sahneye yani onların geleneksel gösterileri eşliğinde getirildim, kahvaltıya atla götürüldüm, akşam yemeğine deve sırtında gittim. İnanılmaz anlardı tam bir masal ülkesinin prensesi gibiydim. Birçok ödül aldım ama en güzel ödül kalplerindeki yerim…

ŞİMDİLİK KARİYER ODAKLIYIM

Yeni projeler var mı?


Sinema filmi senaryolarını değerlendiriyorum. Spor yapıyorum, kendime zaman ayırıyorum. Ekranlara uzun bir ara vermek niyetinde değilim. Çünkü çalışmayı çok seviyorum. Proje değerlendirmelerimiz başladı. Beğenerek izlediğim projeler var. O projelere girecek yeni karakterler olursa dahil olmaya da sıcak bakıyorum. Yapımcı, oyuncu kadrosu ve hikaye üçlemesi benim için önemli.  Gereksiz takıntıları olan bir oyuncu değilim. Hedefler çok, yol uzun…

Anne olmak istiyor musunuz?

Zamanı geldiğinde tabii ki anne olmak istiyorum. Klasik bir tanım ama çok kutsal bir duygu annelik. Şimdilik kariyer odaklıyım, çok gencim. Her yaşın ayrı hazları var. Ben bu zamana kadar yaşıma uygun evreleri doya doya yaşayabildim. Bundan sonra da istikrarlı devam edebilmesini arzu ediyorum. 
Konular Röportaj