Gaye Turgut: "Her şey reyting değildir"

Çekimleri Ankara’da gerçekleşen ‘Beni Affet’ dizisinden ayrılan Gaye Turgut Evin, sezona yepyeni bir diziyle giriş yapıyor. Gelen projeler içerisinde ‘Savaşçı’ dizisinin kabul eden Evin, seyircinin karşısına ‘Çiğdem Teğmen’ olarak çıkıyor...

Gaye Turgut: "Her şey reyting değildir"
Gaye Turgut Evin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Beni Affet’ dizisinden ayrıldınız. Neler yapıyorsunuz bugünlerde?


Dizi biter bitmez hem iş görüşmesi hem festival için Kırgızistan’a gittim. Sonra başrolde bir sinema filminde yer aldım. Ve 2 aylık bir süreçte ‘Savaşçı’nın kadrosuna dâhil oldum. Bu arada arkadaşlarımı çok özlemiştim. Onlarla zaman geçirdim. Eşimle kısa bir tatil kaçamağı yaptık. Yeni evimizin dekoruyla ilgileniyoruz boşluklarda. Dövüş ve silah eğitimlerine başlıyorum. İstanbul’da olmaktan mutluyum.

OYUNCULUK RENGÂRENKTİR

Reytinglerde ciddi başarılar alan bir projeden neden ayrıldınız?


Her şey reyting, para, kariyer değildir. Mutluluk merkezli huzur merkezli yaşadım hep... Ve hayat sevdiklerinle paylaştıkça güzel… Ailem, en yakın dostlarım İstanbul’daydı. Evimizin bile tadını hiç çıkaramamıştık. ‘Beni Affet’ kadrosunda iyi ki yer aldım. Yüksek lisans gibi oldu. Ama bazen yeni başlangıçlar için bitirmek gerek… Bahar karakteri miladını tamamlamıştı. Rol zaten üstüme sindi. Şimdi kırmak için bambaşka bir Gaye var ‘Savaşçı’da… Oyunculuk rengârenktir. Şimdi doğduğum şehirde dostlarımla evimizde, ailemle mutluyum. Yerleşik hayata geçtim sonunda…

Gözlemci olmak şart

Oyunculuk için yaptığınız en büyük fedakârlık ne oldu?

Film çekiminden dolayı dedemin cenazesine katılamadım. Beni büyüten dedem, anneannemdir. Ama inanıyorum bir yerlerde izliyorlar ve başarı sevdiklerinizin gurur duyması için var. 

Kendinize çizdiğiniz oyunculuk kariyerinin neresindesiniz?

Kariyerimin başındayım. Oyunculuk ‘oldum’ dediğiniz an biter. Çok çalışmak, gelişmek, gözlemci olmak şart… İnsan gelişen bir varlık. O yüzden sürekli gelişim şart.

Size gelen projeleri kabul etmeden önce neye dikkat ediyorsunuz?

Menajerim projeleri değerlendiriyor, ön elemeden geçirip, bana geliyor… İçimi gıcırdatmalı, heyecanlandırmalı, araç amaç önemli. İnanmadığım bir şeyi başaramam seyirci de inanmaz, sevmez. Sizin tadını beğenmediğiniz bir şeyi başkası da yemek açıkçası ben tat almalıyım. İşimi sevip göğsümü gere gere paylaşıma açmalıyım.

Başarı ayrıntılarda gizli

Sizce oyuncu senaryoyla mı parlar yoksa senaryo mu oyuncuyla parlar?

Senaryo önemli. Ama oyuncunun ortaya koyduğu karakter de önemli. Ayrıntılarda gizli başarı var... Karakter nasıl yer, güler vs bunları senaryo vermez. Siz oynarsınız karakteri bozmadan, kendinden bir şeyler katarak. Senaristte belli sürede sizi tanıyıp size göre yazmaya başlıyor. Karşılıklı uyum yakalıyorsunuz senaristle. Sizin çocuğunuz gibi oluyor karakter. Siz sever, çabalarsanız, emeğiniz parlar. Sağlam bir kalemden çıkıyorsa sevilmemeniz imkânsız. Kalıcı olmak için geldiğin noktayı unutmamak, sevgiyi, saygıyı kaybetmemek özünü korumak lazım.

Bir oyuncu olarak Türk dizilerini nasıl buluyorsunuz?

Türk dizilerini elimden geldiği kadar takip ediyorum. Kötü diyemeyiz emek vererek daha iyi yerlere beraber taşıyacağız. Sevmesem de bazen emek var ortada diye saygı duyarım. Birçok arkadaşım var başka projelerde. Onlara destek için bakıyorum, paylaşıyorum. Bu bizim işimiz sonuçta.

Eşinizle ‘Beni Affet’ dizisinde tanışmıştınız. Nasıl gidiyor evlilik?

‘Beni Affet’
te en büyük ‘iyi ki’lerimden biri de eşimi tanımak oldu. Herkesin inişi, çıkışı olur. Adı üstünde yol arkadaşı. Hatalarımız olur, engelsiz bir yolda herkes yapar. Önemli olan her koşulu aşmak, hayatı paylaşmak… Hayat 4 mevsim bazen şemsiyeyi o açar, bazen eldivenin tekini sen verirsin. Çok şükür beraber büyüdük, büyüyoruz. Mutluyum inançlı ve vicdanlı insan olan bir yol arkadaşı dilerim herkese…

EN BÜYÜK ELEŞTİRMENİM EŞİM

Yakın zamanda anne olmayı düşünüyor musunuz?


Allah hayırlısıyla doğru zamanda nasip etsin. Beylik kelimelerden, büyük konuşmaktan korkarım. Şu an düşünmüyoruz.

Eşiniz Deniz Evin ile aynı mesleği yapıyorsunuz. Birbirinize eleştirilerde bulunuyor musunuz?

En büyük eleştirmenim, eşim ve annemdir. Çünkü gerçek sevgi bunu gerektirir. Alkışlayan çok olur. İlerlemeyi ve başarıyı eleştiri getirir. O yüzden ben tüm yorumlarını okurum öpüp başıma koyarım. Bu değerdir, önemsemektir.
Konular Röportaj