Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı!

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırı girişimi sonrası çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada bir terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı!
Ajanslardan alınan bilgiye göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bahçesi girişinde yaşanan çatışmada bir terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği, emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada bir teröristin öldürüldüğü, bir polisin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Gaziantep Valiliği'nin açıklaması şöyle: "İlimizde bugün saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir.  Bu menfur saldırıda bir (1) Polis Memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kurtulmuş: "İzmir'deki olayla benzer"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

"Çatışma bir dakika devam etti"

Görgü tanığı yaptığı açıklamada, "Çatışma bir dakika devam etti. Uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunuldu. Biz içerideydik ve hemen yere yattık. Dışarıyı hiçbir şekilde göremiyoruz. Binanın ön caddesinde saldırı gerçekleşti. Bir teröristin öldürüldüğü, bir teröristin de yakalandığı söylendi" dedi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı!

İş merkezlerine giriş çıkış yasaklandı

Polisler etrafta bulunan iş merkezlerinde giriş çıkışları yasakladı.

Silah sesleri üzerine vatandaşlar kaçmaya başlarken Emniyet Müdürlüğünde polisler olay yerinden vatandaşları uzaklaştırdı. Geniş Güvenik önlemi alan polisler etrafta bulunan iş merkezlerinde giriş çıkışları yasakladı. Polis ekipleri geniş çaplı güvenlik şeridi oluşturdu.

Çatışma anları böyle görüntülendi...

İzlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!...