Genç adama epilasyon şoku!...

Diyarbakır'da erkek müşterisi, 28 yaşındaki Ş.K.’ye epilasyon işlemi yaparken vücudunda ikinci derece yanıklara yol açan S.Ö.’ye, 1500 TL para cezası verildi.

Genç adama epilasyon şoku!...
Milliyet'te yer alan habere göre Diyarbakır’da bir kamu kuruluşunda çalışan Ş.K., 2014 yılında vücudundaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için bir güzellik salonuna gitti. Güzellik salonu yetkilileri ile görüşen Ş.K.’ya 10 seansta istenmeyen tüylerden kurtulabileceği belirtilirken karşılığında 700 TL alındı.

Düzenli olarak epilasyon seanslarına giren Ş.K.’ya lazer yöntemi uygulandı. 5 seans sonunda sırt bölgesi, göğüs ve kollarında acı duyan Ş.K., durumu merkezin uzmanlarına bildirdi. Şikayetini bildirmesine rağmen aynı dozda lazer uygulanan Ş.K.’ye hissettiği acının normal olduğu ve bir süre sonra geçeceği söylendi.

Epilasyon yapılan bölgelerindeki yanmanın dayanılmayacak düzeye gelmesi üzerine Ş.K., Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi’ne başvurdu. Ş.K.’nın muayenesinde vücudunun epilasyon yapılan bölgelerinde 2’nci derece yanık oluştuğu tespit edildi. Yapılan tedaviden sonra hastaneden ayrılan Ş.K., polis merkezine giderek epilasyon merkezi hakkında şikayette bulundu.

VÜCUDU YÜZDE 18 ORANINDA YANDI

Şikayet üzerine güzellik merkezinde epilasyon uygulamasını yapan S.Ö. hakkında ’Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak’ iddiasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ş.K.’nin vücudunun yüzde 18 olarak hesaplanan ikinci derecede yanık olduğu belirtildi. Yaraların basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek düzeyde olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Savcısı, şüpheli S.Ö.’nün cezalandırılmasını istedi.

1500 LİRA PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

S.Ö., Diyarbakır 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Ş.K., ifadesinde sırt, göğüs ve her iki koluma epilasyon işlemi uygulandığını anlatırken, "Bu sırada acı hissettim ve görevliye bunu bildirdim. Buna rağmen aynı dozda uygulamaya devam edildi. Bu acının bir müddet sonra geçeceği söylendi. Bir gün sonra vücudumdaki yanıklar dayanılmayacak düzeyde acımaya başladı. Muayeneye giderek tedavi oldum" dedi. İfadesinde suçlamaları reddeden epilasyon merkezinin güzellik uzmanı S.Ö., "Olay günü müşterimiz bana hiç bir şikayetini söylemedi. İşlem bittikten sonra bir şikayeti olmadan işyerimizden ayrıldı" diye konuştu.

Mahkeme, sanık S.Ö.’ye ’Taksirle yaralamaya sebep olmak’ suçundan 90 gün adli para cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi hali göz önüne alınarak cezası 75 günlük adli para cezasına indirildi. Mahkeme yaptığı hesaplamada sanığın 1500 TL ceza ödeyeceğini bildirdi. Mahkeme sanık S.Ö.’nün mağdurun zararını gidermemesinden dolayı cezasında erteleme kararı vermedi.

10 BİN LİRA TAZMİNAT TALEP ETTİ

Ş.K. aynı zamanda haksız fiile uğradığı gerekçesiyle epilasyon merkezi hakkında da 10 bin lira manevi tazminat davası açtı. Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesi’nce kabul edilen tazminat davasının da devam ettiği ifade edildi.