Genç asteğmen kalbine yenildi

Van'ın Gürpınar ilçesinde görevli 26 yaşındaki Asteğmen Emin Acun, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Genç asteğmen kalbine yenildi
Yeni Asır'da yer alan habere göre Asteğmen Emin Acun'un ani ölümü, memleketi Nazilli'de büyük üzüntü yarattı.

Öğretmen olan ve Van'da askerliğini yapan Asteğmen Emin Acun, dün akşam saatlerinde arkadaşlarıyla halı sahada futbol oynadı. Acun, maçın bitmesinin ardından saat 21.30 sıralarında duş almak istedi. Bu sırada gelen ani kalp krizi, genç adamın ölümüne neden oldu. Emin Acun'un Aydın'ın Nazilli İlçesi Yenimahalle Mahallesi 66. Sokak'taki baba ocağına, sağlık ekipleri eşliğinde giden Nazilli Garnizon Komutanı Yüzbaşı Samet Demet ile Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu, acı haberi verdi.

ANNE VARDİYADA ÖĞRENDİ

Baba Ertan, acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Acı haber, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bir fabrikada çalışan ve o sırada gece vardiyasında olan anne Yasemin Acun'a ise telefonla verildi. Emin Acun'un cenazesinin Van'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere Nazilli'ye getirileceği belirtildi.

'KRİZ GENÇLERDE DAHA ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR'

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Gençlerde kılcal ya da köprü damar dediğimiz damarların henüz gelişmemiş olması nedeni ile kalp krizi gençlerde öldürücü durumlara neden oluyor. Çünkü, bu damarlar genellikle 40'lı, 50'li yaşlardan sonra gelişmeye başlıyor.
Gençlerde bu damarlar gelişmediği için herhangi bir damarda ani tıkanıklık olduğunda, diğer damarlar yardımcı olamıyor ve krizler ölümle sonuçlanıyor"
dedi.