Genç Belma 12 ayda 41 kilo verdi

Aydın'da 105 kiloya çıkmasıyla hareket güçlüğü çeken ve çoraplarını giyemeyen 30 yaşındaki Belma Yeler, tüp mide ameliyatı ile 12 ayda 41 kilo verdi.

Genç Belma 12 ayda 41 kilo verdi
Yeni Asır'dan Mehmet Kavas'ın haberine göre yaklaşık 10 yıldır kilo problemi yaşayan 30 yaşındaki Belma Yeler, bir yıl önce çıktığı tartıda 105 kiloya ulaştığını gördü. Fazla kilolarından dolayı hareket güçlüğü çeken ve çoraplarını giyemeyen Yeler, Adnan Menderes Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'na başvurdu. Tüp mide ameliyatı olması uygun görülen Yeler'in midesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz tarafından ameliyatla küçültüldü. Ameliyatın ardından sağlığına dikkat eden Yeler, bir yılda 41 kilo verdi, 105 kilodan 64 kiloya düştü.

2-3 GÜNDE TABURCU

Kilolarından kurtulduğu için mutlu olduğunu belirten Yeler, "Birçok konuda sıkıntı yaşıyordum. Çorap giymekte zorluk çekiyordum. Şu anda çok rahat bir şekilde günlük işlerimi rahatlıkla yerine getirebiliyorum" dedi.

Tüp mide operasyonu laparoskpik sleeve gastrektomi ameliyatının dünyada en sık uygulanan obezite cerrahi yöntemi olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yılmaz da, "Ameliyat 1 santimetrelik 5 adet delikten yapılıp mide uzunlamasına kesiliyor. Yaklaşık yüzde 80'i çıkartılıyor ve hasta 2-3 günde taburcu ediliyor" diye konuştu.