Genç Eren'e acil kalp aranıyor!

Mustafa Eren Turgut, daha 16 yaşında. Tesadüf eseri gittiği hastanede, bir yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu. O dönem takılan yapay kalbi de iflas etmek üzere. Bir mucize olup, organ nakli yapılmazsa Eren hayatını kaybedecek.

Genç Eren'e acil kalp aranıyor!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Kütahya'da yaşayan 16 yaşındaki Mustafa Eren Turgut, acil kalp nakli olmazsa yaşama veda edecek. Yaklaşık 1 yıldır yapay kalple yaşayan Eren'in durumu daha da kötüleşince Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Durumu her geçen gün kötüye giden Eren'in babası Murat Turgut, "Tek isteğimiz bir mucize olması ve Eren'e kalp nakli yapılması. Lütfen herkes Eren için dua etsin" dedi.

Günler sayılı

Kütahya'da 2 çocuk sahibi ailenin büyük evladı olan ve 1 yıldır kalp yetmezliği yaşayan 16 yaşındaki Mustafa Eren Turgut, acil kalp nakli olmazsa bu hayattan kopacak. Bir yıl önce tesadüfen gittiği hastanede kalp kası rahatsızlığına bağlı kalp yetmezliği teşhisi konan Eren, o günden bu yana yapay kalple yaşadı. Ancak, Eren Turgut'u yapay kalp de taşımamaya başladı. Yapay kalbin de işlevinin sona ermesiyle birlikte eğer kalp nakli yapılmazsa genç Eren yaşama veda edecek.

Neredeyse çalışmıyor

Acılı baba Murat Turgut, oğlu Eren'e geçtiğimiz yıl Mayıs ayında teşhis konulduğunu söyleyerek, "18 Haziran 2016'da yapay kalp takıldı. Fakat şu anda kalbi atım yok denecek kadar az çalışıyor. Bu nedenle de yapay kalp de yeterli olmuyor. Oğlumuz geçen Çarşamba'dan beri yoğun bakım ünitesinde. Maddi olarak hiçbir isteğimiz yok. Tek isteğimiz bir mucize olması ve kalp naklinin gerçekleşmesi. İnsanlar organ nakli konusunda daha da bilinçlenmeli. Ne yazık ki Türkiye'de organ nakline karşı bilinç oluşmadı. İnsanlar organların öldükten sonra toprak olmak yerine başkasında hayat bulması gerektiğini bilmeli" diye konuştu.