Genç Esra'nın 'ikiz' şansı!...

Diyet yaparken birden rahatsızlanan Esra Saribulak’a akut miyeloid lösemi teşhisi konuldu. Pek çok kişi umutsuzca verici beklerken, 20 yaşındaki genç kıza “tam uyumlu donör” çıkan, ikiz kardeşi Nurullah’tan kemik iliği nakledildi.

Genç Esra'nın 'ikiz' şansı!...
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de kilo vermek için diyet yapmaya başladıktan sonra halsizlik ve yürümekte zorlanma şikayetleri ortaya çıkınca hastaneye giden ve akut miyeloid lösemi (AML) teşhisi konulan 20 yaşındaki Esra Saribulak'a, ikizi Nurullah Saribulak yeni bir hayat verdi. Erken tanı sayesinde kısa sürede tedavisine başlanan Esra'ya, ikizinden kemik iliği nakledildi. Doktorları, Esra'nın ikizinin bulunmasının en büyük şansı olduğunu söyledi.

'ANLAŞAMIYORUZ AMA...'

Esra'nın ikizi Nurullah Saribulak tam uyumlu donör adayı olurken, oranlar değişse de diğer 5 kardeşinin de verici olabileceği belirlendi.

Esra Saribulak, "4 ay önce diyet yapmaya başladım. Bir haftada 3-4 kilo veriyordum. Sonrasında rahatsızlandım. Yürüyemiyordum. Tansiyonum düşüyordu. Tiroid ilaç kontrolüm gelince doktoruma gittim. Kan değerlerim düşük diye hastaneye yatırdı. Sonra akut lösemi tanısı konuldu, kemoterapi başladı. Tam 5 vericim var. Çok şanslı bir insanım. İkizim tam uyumlu çıktı. Kardeşimle anlaşıyorum dersem yalan olur ama onu çok seviyorum. Kardeşim bana can veriyor" dedi.

ASKERDEYKEN HABER ALDI

Nurullah Saribulak, "Askerdeydim. 'Kardeşin hasta' dediler, üzüldüm, ağladım. Sürpriz yapıp İzmir'e geldim, kardeşimi hastanede yatarken buldum. Donörlük testi için kan vermiştim. Birliğime döndükten sonra haber geldi, uyduğunu söylediler. Çok sevindim. Kardeşimin hayatını kurtaracağım için çok mutluyum" diye konuştu.

Nakli gerçekleştiren Kent Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Hematolog Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü ise, "Esra'nın verici aramalarına bakıldığında bir tane tam uyumlu ikiz kardeşi var. İkizi olmasaydı diğer kardeşlerinden nakil yapma olanağı bulabilirdik. Hastaların akrabadan uygun donörü olmadığı zaman arama merkezlerinden verici aranıyor. Fakat uzun süreçler oluyor, bazen de bulamayabiliyoruz. İkizinin olması büyük şans oldu" dedi.