Genç hemşirenin ölümü sırrını koruyor

İstanbul Kartal’daki evinde cesedi bulunan ve intihar ettiği öne sürülen 25 yaşındaki anestezi hemşiresi Vildan Kalender Artan'ın migren ağrısından intihar ettiği iddiası üzerinde duruluyor.

Genç hemşirenin ölümü sırrını koruyor
Habertürk'ten Eray Erollu ve Onur Şahanoğlu'nun haberine göre İstanbul Kartal’daki evinde cesedi bulunan ve intihar ettiği öne sürülen 25 yaşındaki anestezi hemşiresi Vildan Kalender Artan, son yolculuğuna uğurlandı.

Kızının tabutu başında gözyaşı döken acılı anne Rasime Kalender, “Gündüz birlikteydik, sorun yoktu” dedi. Sonra telefonla görüştüklerini belirten Kalender, migren ağrısı çektiğini söyleyen kızına daha sonra ulaşamadığını anlattı. Bu da akıllara, genç kadının baş ağrısına dayanamayıp intihar etmesi ihtimalini getirdi.

Bu şüpheyi konunun uzmanları yanıtladı:

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş: "Migrene benzeyen, küme baş ağrısı dediğimiz bir rahatsızlık var. 2 binde 1 görülüyor. Küme baş ağrısı düşündürmez, intihar ettirir. 2 hastam intihar etti. Ancak migren en fazla düşündürür, intihar ettirmez."

Psikiyatri Uzmanı Doktor Gönül Erdal: "Daha önce migren atağı yaşamadıysa ve ağrı şiddeti yüksekse intihar olasılık dahilinde. Ancak migren intihara sebep oldu denemez. Kişilik, umutsuzluk, mutsuzluk, stres kavramlarının bütünü intiharı oluşturur."