Genç Hulusi'yi 4 bin lira için öldürmüşler!

Antalya’da iki arkadaşın 6 ay önce Hulusi Gelişken’i sadece 4 bin lira için öldürdükleri ortaya çıktı.

Genç Hulusi'yi 4 bin lira için öldürmüşler!
Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Antalya'da 23 Haziran'da ensesinden vurulup, yakılarak öldürülen ve cesedi kuyuya atılan Hulusi Gelişken (25) cinayetinin iddianamesini Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. Tutuklu sanık İbrahim Caner'in, Gelişken ile 3 yıldır arkadaş olduğu, bankamatik şifreleri dahil her şeyini bildiği belirlendi. Gelişken'in babasından miras kalan dükkanı satıp, kendisine ev aldığı, bundan haberdar olan Caner'in para için cinayeti planladığı belirtildi.

CESEDİNİ İKİ DEFA YAKTILAR

Caner 22 Haziran'da Isparta'ya kız kardeşine gittiğini belirtip Gelişken'i de davet etti. Bir gün sonra Caner yanına ev arkadaşı Masum Kartal ve Gelişken'i de alarak yola çıktı. Kepez ilçesi Kızkaldıran Ormanları yakınlarında manzara izlerken, Caner araçtaki tüfeği alıp Gelişken'i ensesinden vurdu. Daha sonra cesedi kuyuya atıp, benzin dökerek yaktı. Masum Kartal ile Antalya'ya dönen Caner ikinci kez benzin alıp, cinayet mahalline gitti ve tekrar yaktı.

KİTAPTA YAZDIĞI GİBİ

Caner, arkadaşları Murat Canşi ve Kartal, Gelişken'in kartlarıyla 3 ayrı bankamatikten 4 bin lira para çekti. Savcı, Caner hakkında "Tasarlayarak adam öldürmek, başkasına ait banka ve kredi kartını kullanarak yarar sağlama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 8 yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer iki sanık hakkında ise 4 yıldan 6 yıla kadar hapis istendi. Cinayetin, Canşi'nin yazdığı "Ruhban Okulu" (Ölümün Nefesi) adlı dijital kitaptaki gibi işlendiği ortaya çıkmıştı.