Genç İrem'i öldüren teras!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’daki seyir terasında arkadaşıyla deniz havası almak isteyen üniversiteli İrem, korkulukların kırılmasıyla denize düştü. Kaldırıldığı hastanede can veren talihsiz kızın ailesi, belediyenin ihmaline isyan etti.

Genç İrem'i öldüren teras!
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in incisi Birinci Kordon'da ihmal, bir genç kızın canına mal oldu. Yılın son günü akşam saatlerinde Emrullah Şiva adlı arkadaşıyla seyir terasında deniz havası almak isteyen 18 yaşındaki üniversite öğrencisi İrem Coşkun, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan terasın tahta korkuluğunun kırılmasıyla dengesini kaybederek denize düştü. Yüzme bilmeyen genç kız polis tarafından kurtarılmasının ardından kaldırıldığı hastanede önceki gün can verdi.

HAYAT BU KADAR UCUZ MU?

Bu arada genç kızın doğum günü olan 1 Ocak'ta yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Kızının cenazesini almak için Mersin'den İzmir'e gelen baba Hakan Coşkun karakola giderek terastaki skandal ölüm olayıyla ilgili şikayetçi oldu. Yeni Asır'ın görüştüğü baba Hakan Coşkun, "Bu kadar ucuz ölüm olamaz. Bu kadar denetimsiz teras neden yapılır. Bu işin peşini bırakmayacağım. Ben kızımın doğum günü kutlamaya hazırlanırken, ölüm haberi ile yıkıldık" dedi.

DENİZ HAVASI ALACAKTI

Olay 31 Aralık'ta saat 19.15 sıralarında Alsancak Limanı yakınındaki 'Seyir Terası'nda meydana geldi. Yılbaşı tatili nedeniyle Mersin'de oturan ailesinin yanına gitmeyen Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencisi İrem Coşkun, arkadaşı Emrullah Şiva ile gezmeye çıktı. Kordon'da bir süre yürüyen gençler yorulunca liman yakınındaki seyir teraslarında dinlenmeye karar verdi.

İrem Coşkun'un dayandığı korkulukların bir anda yerinden çıkması ile talihsiz kız denize düştü. Yüzme bilmeyen ve denizde çırpınan kız, çevredekilerin durumu bildirdiği Kordon'daki polisler tarafından kurtarıldı. Solunumu duran Coşkun, suni teneffüs ve kalp masajı ile hayata döndürülerek sağlık ekipleri tarafından Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BEDENİ DAYANAMADI

Buradaki müdahalenin ardından İrem Coşkun, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak genç bedeni yaşadıklarına dayanamayan İrem Coşkun, doğum günü olan 1 Ocak akşamı tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

Üniversiteyi bitererek hemşire olmayı arzulayan genç kızın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Mersin'de bir şirkette işçi olan baba Hakan Coşkun, kızının cenazesini teslim aldı. Karakola giderek şikayetçi olan Coşkun, "Bu bir skandal. Kızım alkol kullanmaz. Yüzme bilmiyordu, korkuluklar nasıl bu kadar kolay kırılır. Belediye hiç denetlemiyor mu? Bu işte kimin ihmali varsa ailece hesabını sormak için peşini bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.