Genç kadını şaşkına çeviren şizofrenik hata!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Mehtap Akkaya (47), muayene için gittiği hastanede, şizofreni ve diyabet hastası olduğunu öğrendi! Büyük şaşkınlık yaşayan Akkaya'nın, kimlik numarasının aynı isimde başka bir kadına verildiği ortaya çıktı.

Genç kadını şaşkına çeviren şizofrenik hata!
HUZUREVİNDE BULDU

Yeni Asır'ın haberine göre
evli ve bir çocuk annesi tıbbi mümessil Mehtap Akkaya, 2012 yılında Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne muayene olmak için gitti. Doktorun kan tahlili istemesi üzerine kan alma birimine giden Akkaya'ya, kayıtlarda hem diyabet hem de şizofreni raporunun bulunduğunu söylendi. Raporlardaki kimlik numarası ve ismin kendisine ait olduğunu gören Akkaya, durumu araştırınca raporlardaki kişinin 2004 yılında Alsancak'ta polis tarafından sokakta bulunan kimsesiz bir kadın olduğunu öğrendi.

Polisin bulduğu kadının, adının Mehtap Akkaya olduğunu söylemesi üzerine çıkartılan kimliğe Mehtap Akkaya'nın kimlik numarasının verildiği ortaya çıktı.

Basın Sitesi Huzurevi'ne yerleştirilen kadının yanına giden Akkaya, raporlardaki kişinin bu kadın olduğunu anlayınca Karabağlar Nüfus Müdürlüğü'nde yapılan hatayı düzelttirdi. Huzurevinde yaşayan Mehtap Akkaya'ya da (57) yeni kimlik verildi.

'YERİNE OY KULLANMIŞIM'

Ancak sorun bununla bitmedi. Hatanın SGK kayıtlarında düzeltilmediğini söyleyen Akkaya, şunları söyledi: "Hastanede hala şizofreni ve diyabet hastası görünüyorum. Rahatsızlanıp hastaneye baygın olarak gitsem, bana insülin bile yapabilirler. Sürekli araç kullanan biriyim. Trafikte polis durdursa ya da işyerim benden rapor istese, şizofreni hastası olduğum için işimden olurum.

Bu hata nasıl yapıldı bilmiyorum ama bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca bu kişi 2004 - 2012 yılları arasında benim sağlık haklarımdan yararlanmış. Bankadan adıma para çekebilir, hatta suç işleyebilirdi. Hatayı yapanlardan şikayetçi olacağım."


Kimlik numarasının diğer kadına verildiği tarihten 2012 yılına kadar 2 seçimde Karşıyaka'da oturmasına rağmen Karabağlar'daki Huzurevi'nde oy kullandığını belirten Akkaya, "Seçim dönemleri böyle hataların yapılabileceğini düşünerek hiç üzerinde durmadım. Oyumu kullandım. Sonradan anladım ki bu kişinin yerine oy kullanmışım" diye konuştu.

'ZATEN HASTANEDE YATIYORSUN'

Yapılan hatadan dolayı sürekli mağdur olduğunu ifade eden Akkaya, "Şubat ayı içerisinde mamografi çektirmek için Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Kayıt yaptırmak istediğim sırada bana bir hafta önce ameliyat olduğumu ve hastanede yattığımı söylediler. Beni hastaneye kabul etmediler. Anladım ki diğer Mehtap Akkaya ameliyat olmuş ve hastanede yatıyor" dedi.