Genç oyuncudan 400 bin liralık tazminat davası

Ünlü oyuncu Tuğba Vurkır, trafik kazası sonrası yüzünde meydana gelen simetri bozukluğu sebebiyle iş bulamaz olduğunu belirtip, araç şoförüne 400 bin liralık tazminat davası açtı.

Genç oyuncudan 400 bin liralık tazminat davası
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre ünlü oyuncu Tuğba Vurkır, geçtiğimiz aylarda bir televizyon yarışması için seçmelere katılmak üzere Zonguldak'a gitti. Vurkır, arkadaşlarıyla birlikte otele dönmek üzere Yusuf Meydani'nin kullandığı lüks araca bindi. Alkollü olan Meydani, yolun alt tarafındaki peyzaj alanına düştü. Olayda Vurkır ve arkadaşları yaralandı. Kazada çene, yüz ve omurilik kemikleri kırıldı. Ünlü oyuncu, uygulanan tedavinin ardından taburcu edildi. Vurkır, bu sırada bir dizi çekiminde başrol oyuncusu olmak için yapım şirketiyle anlaştı. Dizinin çekimlerinin başladığı sırada kamera karşısına geçen Vurkır'ın yüzünde simetri bozukluğu olduğu fark edilince çekimler durduruldu.

Vurkır yüzündeki simetri bozukluğundan iş bulamaz oldu. Meydani'nin işsiz kalmasına ve oyunculuk kariyerinin bitmesine neden olduğunu beyan eden Vurkır, geçtiğimiz günlerde 400 bin liralık tazminat davası açtı. Ünlü oyuncu mahkemeye sunduğu dilekçesinde, "Geçirdiğim kazadan önce ve sonraki fotoğraflarımı karşılaştırın. Yüzümde oluşan simetri bozukluğu açık şekilde görülmekte. İşsiz kaldım. Kaza sonrası yüzümde meydana gelen değişim nedeniyle çalışamaz hale geldim. Maluliyet durumumun tespit edilmesini ve zararımın giderilmesini istiyorum" dedi.

TAZMİNAT YETERLİ DEĞİL

Adli Tıp Kurumu ise, meydana gelen kaza neticesinde Vurkır'ın yüzünde oluşan hasarın günlük yaşamını yüzde onbeş oranında etkilediğini beyan eden bir rapor verdi. Vurkır'ın avukatı Mehmet Bağlars Sabah'a yaptığı açıklamada "Müvekkilim ünlü bir oyuncudur. Adli Tıp Kurumu bu hususu göz ardı etmiştir. Rapora itiraz ettik. Meydana gelen kazada şoförün alkollü olduğu ve Zonguldak Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada ortaya çıkmış ve Meydani cezalandırılmıştır. Talep ettiğimiz tazminat yeterli olmasa da bir nebze de olsa müvekkilimi iyi hissettirecektir" dedi.