Genç yapımcıdan iddialı proje!...

27 Mayıs ihtilali sonrası idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün perde arkası filme çekilecek...

Genç yapımcıdan iddialı proje!...

50 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in hayatı, sinema filmi oluyor. Bir süre önce 'Başvekil Son 24 Saat' adıyla, Menderes'in son 24 saatini anlatacağını açıklayan yapımcı Veysi Dündar, bu projeden vazgeçti. Dündar; yeni filminde Menderes'i idama götüren sebepleri ve gün ışığına çıkmayanları sinemaya aktarmak istediklerini söyledi.

DAHA ÖNCE KİMLER ÖLDÜRMEK İSTEDİ?

"Gün yüzüne çıkmamış olayları yasallaştırmaya çalıştığımız için süreç uzuyor" diyen Dündar; bu konuda Aydın Menderes'ten yoğun destek gördüğünü söyledi. Yabancı oyuncularla görüşme halinde olduğunu da belirten Veysi Dündar, şunları söyledi: "Filmde; 'Menderes'e işkence yapıldı mı?, Menderes'i daha önce kimler nasıl öldürmeye çalışmıştı?' gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Bu filmi yapmaktaki amacımız, o günkü yargılamalarla bugünkü yargı sistemi arasındaki demokratik bakış farklılığını ortaya koymak."

DESTEK BEKLİYORUZ

Veysi Dündar, "İstediğimiz desteği alırsak tarihimizdeki en önemli olaylardan birine ışık tutacak ve Türkiye'nin en yüksek bütçeli filmlerinden birine imza atacağız" dedi.