Gerçek, 1.5 yıl sonra anlaşıldı!

F. D., mide ameliyatı olan arkadaşını ziyarete gittiği binada, polisin düzenlediği uyuşturucu baskınında gözaltına alınmıştı. 1,5 yıl sonra beraat eden D., "Adalet yerini buldu. Ben uyuşturucu değil sigara bile kullanmıyorum. En büyük üzüntüm dava sürecinde annemin hastalanması" dedi.

Gerçek, 1.5 yıl sonra anlaşıldı!
Habertürk'te yer alan habere göre İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki F. D., mide ameliyatı olan arkadaşını ziyarete gittiği binada, polisin düzenlediği uyuşturucu baskınında gözaltına alındı.
Misafirlikteyken kendini polis merkezinde bulan D., 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılandığı davada, 1.5 yıl sonra beraat etti.

Adaletin yerini bulduğu söyleyen D., ancak bu süreçte annesinin üzüntüden kalp hastası olduğunu belirtti.

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan F. D., 2016 yılının Eylül ayında birlikte çalıştığı ve mide ameliyatı olan arkadaşı R. K.'nın evine ziyarete gitti. Bu sırada polis, K.'nın ikinci katında oturduğu binanın zemin katına, uyuşturucu baskını düzenledi. Gürültü üzerine aşağıya inen D., polis tarafından zemin kattaki kişilerle birlikte gözaltına alındı.

Polis merkezine götürülen ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan D. ile diğer şüpheliler hakkında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan dava açıldı.

Yaklaşık 1.5 yıl süren davada tutuksuz yargılanan D. hakkında beraat kararı verildi. D.'nin avukatı ise maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını duyurdu.