Gerçek çerçevesiz ekranlı akıllı telefon!

Akıllı telefonlarda en son trend tabi ki çerçevesiz ekran. Bu konuyla ilgili olarak büyük üreticiler 18:9 ekran oranlı modellerini tanıtıyor. Çin'de bir prototip Apple, Samsung ve LG'nin aksine tamamen çerçevesiz bir ekranla ortaya çıktı.

Gerçek çerçevesiz ekranlı akıllı telefon!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre akıllı telefon piyasasında yeni çıkan modellerde çerçevesiz ekranlar dikkat çekmeye başladı. Samsung, Apple ve LG gibi büyük üreticilerin amiral gemilerinde 18:9 oranında ekranlar moda haline geldi diyebiliriz. Çin’de ortaya çıkan ve hangi markaya ait olduğu bilinmeyen prototip amiral gemilerin aksine tamamen çerçevesiz ekran vaat ediyor.

iPhone X’in üst kısmında tasarımın bütünlüğünü bozan bir çentik var, LG ve Samsung’un yeni modellerinde ise üst ve alt kısımlarda küçükte olsa çerçeveler var. Bu durum akıllara acaba gerçekten çerçevesiz ekran yapmak mümkün değil mi sorusunu getiriyor.

Twitter’da görüntüleri paylaşılan bir akıllı telefon prototipi bahsettiğimiz tamamen çerçevesiz ekran tasarımını net bir şekilde ortaya çıkardı. Telefonun ön yüzü tamamen ekran hiçbir çentik veya çerçeve izi bulunmuyor. Bu şekilde bir tasarımda ön kamera, ahize veya sensörler nerede diye düşünebilirsiniz. Eski tuşlu telefonlardaki gibi kızaklı bir sistem kullanılmış. İki katlı olarak tasarlanan telefonda kamera, sensör veya ahize ekranın altında yer alıyor.

Cihazın özellikleri veya markası hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Görüntülerde cihazın piyasadaki amiral gemilerden daha kalın olduğu dikkati çekiyor. Buda büyük bir batarya olacağına işaret ediyor. Çerçevesiz ekran en revaçta taleplerden biri haline geldi ancak kızaklı bir telefon tüketiciler tarafından beğenilir mi? Bunu ancak ürün satışa çıktıktan sonra öğrenebileceğiz.