Göç etmek isteyene silah tehdidi

Afrin Harekatı’nda sağ olarak yakalanan HPG’li Tirej B.: "Göç etmek isteyenlere karşı silah kullandık. Ancak silah kullanmak da yetmedi..."

Göç etmek isteyene silah tehdidi
Akşam'ın haberine göre Afrin Harekatı’nda sağ olarak yakalanan HPG’li Tirej B. ifadesinde, Afrin halkının nasıl baskı altında tutulduğunu anlattı:

"Afrin merkezde göçü engellemek için sivillere yasak getirdik, kurallara uymayanlara şiddet uygulanıyordu. Korkutmak için silah kullandık. Çatışmalar nedeniyle halkı bölgede tutamıyorduk.

HALK GİDERSE AFRİN DÜŞER

Kandil sivil göçü durdurmamız için sürekli talimat verip, ‘gerekirse şiddetin dozajını artırın, halkı da yakında ateşkes olacağına inandırın’ diyordu. Göç etmek isteyenlere karşı silah kullandık. Ancak silah kullanmak da yetmedi. Göç durmayınca ‘rejim ve Rusya ile anlaşıp ateşkes sağlanacak’ dedik. PKK halkın bölgeden ayrılmasını istemiyor. Çünkü halk ayrılırsa Afrin düşer."


Göç etmek isteyene silah tehdidi

Halep’e kaçmak isteyen Afrinliler 300 bin ila 500 bin Suriye lirası ödeyerek şehirden çıkmaya çalışıyor.

Kaçamayacaklar

Afrin’in güneydoğusunda yer alan Kıble Köyü Türk özel kuvvetler askerleri ile ÖSO güçlerinin kentin güneyindeki kaçış hattını kapatmak için attığı en önemli adımlardan biri.

Mayına dayanıklı 50 kirpi daha

Göç etmek isteyene silah tehdidi - Resim : 2


Kilis Elbeyli’den yola çıkan JÖH ve PÖH’e ait 50 mayına dayanıklı kirpi tipi araç Suriye’ye geçiş yaptı. Suriye’ye giren JÖH ve PÖH personelinin Afrin kent kuşatması ve çevresinde görev alacağı öğrenildi.